НОВИНИ ПЛЮС

20.12.2012

Парламент

У Верховній Раді не досягнуто домовленості щодо розподілу керівництва лише в одному комітеті. Про це заявив Голова ВР Володимир Рибак в інтерв’ю каналу «Рада». «Сьогодні вже є повне порозуміння по 29 з 30 комітетів, один комітет ми ще узгодимо. Тож завтра–післязавтра ми підготуємо списки всіх комітетів, предмети їх відання, на тому тижні затвердимо й запустимо їх у роботу», — сказав спікер.

Протести

Учора київська міська організація ВО «Свобода» пікетувала посольство Болгарії в Україні. Акція відбулася у зв’язку з ухваленням резолюції Європарламенту щодо ситуації в Україні — із поправкою, в якій ідеться про «расистські, антисемітські та ксенофобські погляди» «Свободи» (її ініціатором був євродепутат від Болгарії Крістіан Вігенін).

Отруєння Ющенка

Перший заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін у газеті «Комсомольская правда» заявив про наявність правових підстав для примусового взяття зразків крові Віктора Ющенка у справі про його отруєння.

Екс–Президент готовий на нову експертизу крові тільки із залученням кількох міжнародних лабораторій. Як повідомила у відповідь його прес–секретар Ірина Ванникова, «здавати повторну експертизу, про яку говорить пан Кузьмін із посиланням на новий КПК, Президент Ющенко не буде, враховуючи ті обставини, що в 2005—2006 роках такі аналізи вже було надано неодноразово».

Тиск на Тимошенків

Олександр Тимошенко вважає «нікчемним та політично мотивованим» рішення Дніпропетровського райсуду про заборону йому розпоряджатись акціями чеської компанії «Britico Product s.r.o.». За його словами, «влада чомусь не забороняє Ахметову, Фірташу та іншим придворним олігархам Януковича розпоряджатися акціями створених ними за межами України компаній та не вилучає виведені ними з країни кошти до державного бюджету».