Як нові «дверцята зі стулками»

Як нові «дверцята зі стулками»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У світі такі операції проводять з 2007 року. Українські фахівці, за словами співробітників iнституту, донедавна ще були не готові взятися за подібне.

— Не мали ні відповідно навчених спеціалістів, ні необхідної фінансової можливості. Адже один модерний біологічний клапан для такої операції коштує щонайменше 400 тисяч гривень, тоді як звичайний — 12 тисяч. Звичайних клапанів ми закуповуємо майже півтори тисячі, і практично всі хворі отримують їх безкоштовно. Щороку операції на серці чекають близько 35 тисяч людей, з них 1400 потребують заміни клапана, — розповідає директор Національного інституту серцево–судинної хірургії імені М. Амосова Геннадій Книшов.

Змерзли? Час... танцювати

Змерзли? Час... танцювати

Хоча зима ще не встигла втомити нас лютими морозами, однак перші наслідки контакту з холодом уже маємо: зростання застудних захворювань, атаки гострих вірусних хвороб. Ще одна неприємність, яка неодмінно підкрадається з настанням зими, — можливість обморозитись. Лікарі нагадують, що постраждати від переохолодження можна навіть за плюсової температури. Погодні умови, коли температура нижча +7°С, уже вважають такими, що можуть спричинити проблеми зі здоров’ям.

Всі статті рубрики