Вивести пляму за $1,9 млрд.

Вивести пляму за $1,9 млрд.

Транснаціональний банк HSBC, штаб­квартира якого розташована в Лондоні, заплатить у США рекордний в історії світової банківської системи штраф — 1,9 мільярда доларів. Як повідомляє Бі­Бі­Сі, керівництво HSBC погодилося на це в рамках позасудової угоди у справі відмивання грошей для наркокартелів та країн, на які накладено американські санкції. На початку цього року банк визнав, що не має достатньо надійних інструментів контролю за такою діяльністю. Допущені фінансовою установою грубі порушення було виявлено в рамках розслідування, яке проводив Сенат США. Минулого місяця банк оголосив, що виділить 1,5 мільярда доларів на покриття видатків на виплату можливого штрафу. Як повідомляє газета «Уолл­стріт джорнал», подробиці угоди оприлюднять сьогодні.

Магічне поєднання одиниці з двійкою

Магічне поєднання одиниці з двійкою

Напередодні 12 грудня Азія просто збожеволіла. За китайською філософією фен­шуй, 12.12.12 буде винятково щасливий день — ці цифри символізують успіх. Тож місцеві «загси» готувалися до реєстрації рекордної кількості шлюбів. І справді, заяв на одруження 12 грудня 2012 року подано в середньому в чотири­п’ять разів більше, ніж у «звичайні» дні. Але рекордною ця дата не стала. І торік у листопаді — 11.11.11 (ці цифри символізують вічне кохання), і позаторік у жовтні — 10.10.10 (ця дата символізує досконалість) у Гонконгу, Китаї, Сінгапурі тощо побралося значно більше пар. Виходить, вічне кохання й досконалість в Азії цінуються таки вище, ніж успіх.

Втеча мосьє Депардьє

Втеча мосьє Депардьє

Відомий французький актор Жерар Депардьє відтепер мешкатиме у бельгійському містечку Нешен, розташованому за кілометр від кордону з Францією. Депардьє придбав там будинок і вже отримав усі необхідні для реєстрації документи. Бургомістр цієї бельгійської комуни Даніель Сенешаль задоволений, що місцеві краєвиди й привітні мешканці привабили до міста ще одного багатія. Але французькі журналісти відразу назвали це переселення «втечею від податків». Адже з приходом до влади соціалістів вони у Франції зросли до драконівських розмірів. За ініціативою соціалістичного президента Франсуа Олланда, з Нового року буде запроваджено «податок на багатство»: кожен, хто заробляє більше 1,3 мільйона євро на рік, змушений буде відрахувати державі 75 відсотків своїх доходів. А статки популярного актора оцінюють у 85 мільйонів.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики