Адвокат вам не потрібен

Адвокат вам не потрібен

Індустріальний районний суд Дніпропетровська учора розпочав розгляд по суті справи «дніпропетровських терористів». До зали судових засідань були доставлені всі четверо обвинувачених: Віктор Сукачов, Лев Просвірнін, Дмитро Рева та Віталій Федоряк. Підсудні одразу попросили проводити засідання російською мовою, і їм пішли назустріч.

«Триматися тої віри, за яку я вмираю»

«Триматися тої віри, за яку я вмираю»

26 листопада лучани взяли участь у ході, організованій на честь відомого захисника православ’я, поета–сатирика, луцького братчика Данила Братковського. Саме цього дня у далекому 1702 році його було публічно страчено в Луцьку на площі Ринок за участь у селянському повстанні під керівництвом Семена Палія та діяльність, спрямовану на захист православної віри. Учасники ходи вперше пройшли тією дорогою, якою йшов видатний лучанин на свою Голгофу...

Замість митців «заговорили» бензопилки

Замість митців «заговорили» бензопилки

У селі Прохорівка Канівського району, яке розташоване на лівому березі Дніпра, майже навпроти Чернечої гори, пішли під сокиру кілька гектарів лісу. Селяни підозрюють, що розпочалося незаконне захоплення землі, а на місці вирубки невдовзi зростуть приватні котеджі.

200 гривень для Діда Мороза

200 гривень для Діда Мороза

Досить оригінальне пограбування в голлівудському стилі з використанням вбрання Діда Мороза придумали двоє херсонських безробітних. На місці злочину міліціонери знайшли маску Діда Мороза, під якою ховався зловмисник, кульки від іграшкового пістолета для дітей від 3 до 5 років і насмерть перелякану продавщицю.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Крапка у «справi Оксани Макар»

Крапка у «справi Оксани Макар»

Лише Євген Краснощок отримав довічний термін ув’язнення, а його подільники — Артем Погосян та Максим Присяжнюк — по 14 і 15 років позбавлення волі відповідно. Рішення у справі 18–річної Оксани Макар, яку 9 березня троє підсудних iз Миколаєва зґвалтували, душили мотузкою, а пізніше — спалили на покинутому будівельному майданчику, вчора в приміщенні суду Центрального району Миколаєва зачитала колегія суддів на чолі з Оленою Селівановою. Остаточний вирок у справi зачитували майже п’ять годин.

Похорон богів...

Похорон богів...

Не минуло й тижня після церемонії нагородження «Золотих письменників України», як нас покинув один iз них. Як повідомили учора «УМ» у київській організації Спілки письменників, Іван Іванович Білик помер у ніч на 27 листопада. Йому йшов 83–й рік. В останні роки письменник хворів, нічого не бачив і спілкувався з друзями лише по телефону. «Швидше за все, просто не прокинувся. Родичі знайшли його вранці. Зараз триває експертиза, тому не відомо, коли відбудеться похорон», — розповіли «УМ» у Спілці.

Харон «сплавляє» національну спадщину

Харон «сплавляє» національну спадщину

На вершині айсберга цього скандалу — знов «музейна справа». Цього разу йдеться про новостворений, дивний Музей історії Десятинної церкви. Дивний тому, що музею як такого немає, він лише «в проекті», «архітектором» якого є УПЦ Московського патріархату, а президентський указ про створення цієї установи приховали від широкої громадськості. Частина наукових співробітників тулиться у непристосованому напівпідвальному приміщенні на вулиці Володимирській, 6, а решта їхніх «колег», тобто більшість штатних співробітників — монахи. Написавши днями відкритого листа міністрові культури Михайлові Кулиняку, наукові співробітники музею відкрили очі громадськості на залаштункові ігри УПЦ МП.

Всі статті рубрики