Романтика проти раціоналізму

Романтика проти раціоналізму

«Страждання юного Вертера» — це роман у листах Йогана Вольфганга Гете, датований 1774 роком. Не такий знаний і популярний, як «Фауст», але саме його головних героїв, Вертера та Лотту, літературознавці ставлять на один щабель iз такими відомими закоханими, як Ромео і Джульєтта, Лаура і Петрарка, Паоло і Франческа... У «Стражданнях юного Вертера» чимало автобіографічних паралелей: молодий Гете свого часу також закохався у дівчину, яка була нареченою іншого. Та й кожен із нас може пригадати щось подібне з власного життя. Російська драма ім. Лесі Українки вирішила перенести цей роман до свого репертуару, небезпідставно «прописавши» його на своєму найромантичнішому майданчику — сцені «Під дахом».

«А Санта Клаус та Пасхальний Кролик дружать?»

«А Санта Клаус та Пасхальний Кролик дружать?»

Поява нового тематичного мультика (а то й кількох!) у прокаті є однією з ознак наближення Нового року. Останнім часом цей факт трансформувався у дуже симпатичну традицію. Напередодні 2012–го ми дивилися «Місію «Різдвяний порятунок»», дуже симпатичну, зворушливу і смішну анімаційну пародію на кінохіт «Місія нездійсненна». Цього року новорічні свята відзначатимемо у компанії героїв мультфільму «Вартові легенд», знятого за книгою Вільяма Джойса.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Лiт–просвiт

Лiт–просвiт

З 14 по 18 листопада Україна стала почесним гостем на фестивалі європейських літератур у французькому місті Коньяк. Програма була складена таким чином, що не тільки французи багато дізналися про нашу літературу, а й українці відкрили для себе дещо нове. Разом з координатором української програми Іриною Дмитришин у Коньяк приїхали українські активісти з Парижа і навіть Цюріха, а від держави, для якої потужна промоція культури обійшлася зовсім безплатно, не було жодного посольського представника. І чому це нікого не здивувало?

Всі статті рубрики