Шість годин ціною в $170 млн.

Шість годин ціною в $170 млн.

Із першим після переобрання на другий термін закордонним турне президент США Барак Обама вирушив до Азії. Минулої неділі він прибув до Бангкока, де мав зустрічі з королем Таїланду Пуміпоном Адульядетом та прем’єр–міністром країни Їнглак Чіннават. А вчора Обама здійснив шестигодинний візит до М’янми (Бірми) — це перші в історії відвідини цієї країни чинним президентом США.

Позиція незмінна?

Позиція незмінна?

На шляху до євроінтеграції Україна дедалі більше пригальмовує. Учора на своєму засіданні Рада міністрів закордонних справ ЄС обговорювала політичне майбутнє нашої держави у відносинах з Європейським Союзом. Рішення за результатами цього обговорення Рада ухвалить уже в грудні — тоді ж на Україну чекає й резолюція Європарламенту, яка ґрунтуватиметься на оцінці міжнародних спостерігачів за парламентськими ви­борами. Але, як зазначає «Німецька хвиля», судячи з настроїв у ЄС, сподіватися на успішність для України як учорашнього засідання Ради міністрів, так і рішення Європарламенту марно. Адже там вважають, що демократія в Україні програла.

Битва за крісло Саркозі

Битва за крісло Саркозі

Французька опозиція не змогла обрати нового лідера на зміну екс–президенту Ніколя Саркозі, який втратив цю посаду після поразки на виборах соціалісту Франсуа Олланду. Номінально на час перебування в Єлисейському палаці Саркозі склав повноваження голови партії «Союз за народний рух», але де–факто залишався її очільником, оскільки нового лідера партійці не обирали. Тепер на крісло голови претендує двоє кандидатів — колишній міністр бюджету Франції, нинішній генсек партії Жан–Франсуа Копе, та екс–прем’єр–міністр за президентства Саркозі Франсуа Фійон. І по завершенні голосування обоє оголосили себе переможцями.

Страшний сон

Страшний сон

Аварії на дорогах Єгипту — не рідкість: правил дорожнього руху місцеві водії дотримуються рідко, а про такі «дурниці», як техогляд, багато хто з них і не чув. Проте катастрофа, що сталася неподалік міста Асьют минулої суботи, вразила всю країну. На залізничному переїзді поїзд врізався в автобус, який віз маленьких вихованців дитсадка. Загинуло 55 дітей віком від 4 до 6 років та водій буса. Як встановило слідство, ні він, ні машиніст локомотива в аварії не винні. Трагедія сталася через регулювальника залізничного переїзду, який заснув на роботі й не опустив шлагбаум та не увімкнув сигнальні вогні при наближенні потяга. Тож виїхавши на колію, водій навіть не підозрював, що до переїзду стрімко наближається поїзд...

Магнітський замість Джексона–Веніка

Магнітський замість Джексона–Веніка

Попри те, що при владі у США залишився нібито лояльний до Росії Барак Обама, жорстке ставлення до російської «демократії по–путінськи» у багатьох американських політиків не змінилося. Минулої п’ятниці Палата представників Конгресу ухвалила законопроект про запровадження візових санкцій проти росіян — так званий «закон Магнітського», названий за іменем трагічно загиблого в СІЗО юриста Сергія Магнітського, який захищав неугодних Кремлю підприємців і розкрив схеми мільярдних розкрадань із бюджету наближеними до влади особами. Як очікується, аналогічний документ іще до різдвяних канікул ухвалить і Сенат. До кінця року його має підписати президент Обама, після чого закон набуде чинності. У Москві вже пообіцяли «жорстко відреагувати» на такі «недружні» кроки американської влади й «попередили», що вступ закону в дію негативно позначиться на відносинах із Вашингтоном.

А стріляли по бойовиках...

А стріляли по бойовиках...

Каральна операція «Хмарний стовп», яку Ізраїль проводить у Секторі Газа, триває вже сьомий день, викликаючи дедалі більше занепокоєння міжнародної спільноти. Минула неділя та ніч із неділі на понеділок були найкривавішими за увесь цей час: окрім авіації, ракетний обстріл палестинських територій почали ізраїльські військові кораблі. Один зі снарядів влучив у двоповерховий будинок у Газі: загинуло 11 людей, серед яких — п’ятеро жінок та четверо малолітніх дітей. Усі належали до однієї родини і, за свідченнями сусідів, не мали жодних стосунків із бойовиками. Місцеві мешканці, які витягали тіла з–під руїн, шоковані діями Ізраїлю, який і далі цілить у квартали мирних жителів, повідомляє «Євроньюз».

Всі статті рубрики