Агітаційна маячня

15.11.2012

Пане генерале! Дещо здивований вашою увагою! Бо досі з вашою просовдепівською організацією я не мав жодних справ. А тут — лист! Напередодні виборів! На фiрменному бланку! І, до речі — не одному мені!

Ви пишете (всі цитати — мовою оригіналу): «Примите мои... поздравления с Днем освобождения Днепропетровска и Днем освобождения Украины! Эти... даты напоминают нам о том, какой ценой завоевана свобода для нашей Родины...».

Так, пане генерале! Але ці дати нагадують нам, тим, хто знає сувору правду після десятиріч брехливої комуністичної пропаганди, і про тих, чиєю волею розв’язано цю страшну війну! Про те, що німецькі танкісти, артилеристи і льотчики вчились воювати у Радянському Союзі! Що СРСР постачав воюючій гітлерівській Німеччині стратегічні матеріали та продовольство. Про пакт Молотова—Ріббентропа! Про спiльний парад Вермахту і Червоної Армії на честь перемоги над Польщею! Про договiр (1938 р.) про спiвпрацю мiж НКВС та гестапо!

І, відзначаючи День звільнення Дніпропетровська і День звільнення України, ми згадуємо не тільки героїчні подвиги тих, хто воював, та самовіддану працю селян і промисловців, а й підлу, людоненависницьку комуністичну владу, дії якої ще раз поставили наш народ на край прірви і ледь не привели до його цілковитої загибелі! Згадайте лише долi остарбайтерiв.

Але, згадуючи минуле, треба тверезо оцінювати сучасне і майбутнє! Ви пишете: «28 октября нам предстоит... направить в парламент тех депутатов и политические силы, которым мы можем доверить будуще страны». І — що ж далі? У Вашому листі Ви, маючи мене, бойового офіцера, за примітивного дурня, нав’язували мені казку про те, яке щастя принесло Україні правління Партії регіонів, а про опозиційні партії пишете: «...дилетанты и националисты из «УДАРа», а также нацисты из «Свободы» представляют сегодня серьезную угрозу для страны».

Пане генерале! З якого це дива (чи, може, з перепою!) Ви назвали «УДАРівців» «националистами», а «свободівців» — нацистами? Ви бачили, хоча б здаля, статут чи програму ВО «Свобода»? Офіційно визнані й затверджені! І яку саме «серьезную угрозу для страны» вони «представляют»? «Серьезную угрозу для страны» являла собою Комуністична партія Радянського Союзу — найзлочинніша організація у світі! В роки правління якої було знищено, тим чи іншим шляхом, десятки мільйонів громадян СРСР, у тому числi у 1949 р. і фронтовиків–інвалідів, яких прибрали з вулиць та масово розстріляли; здійснено військову інтервенцію у країни Прибалтики, Польщу, Угорщину, Чехословаччину; розв’язано не одну війну: згадаємо Фінляндію, Другу світову, а також Корею та Афганістан!

Ви, будучи офіцером, вступили до лав злочинної КПРС! І стали активним носієм i пропагандистом комуністичної ідеології. Відповідно зробили й кар’єру.

Я — навпаки, принципово не вступив до Комуністичної партії, бачив її лицемірство i те, що поведiнка бага­тьох її членiв не відповідає нею ж написаному «Моральному кодексу будівника комунізму». Зате маю честь i чисту совiсть, чого немає у вас. Цей висновок я роблю, оцiнюючи сам факт агiтацiйного листа–прокламацiї, в якому ви закликали голосувати за Партiю регiонiв та її кандидатiв та ще пропонували дати вiрну пораду дiтям й онукам — зробити правильний вибiр за «стабiльнiсть» — за пустопорожнi обiцянки...

Я не є членом будь–якої партії, але сповідую український націоналізм і є прихильником ВО «Свобода». Що кому поганого зробили націоналісти різних країн за останні 50 років? Нічого! А злочини комуністів, наших доморощених, годi й рахувати. Хочу нагадати всiм, у кого коротка пам’ять, що у 1951 р. у Харковi за вiдмову здавати iспити «на русском языке» було розстрiляно 33 i репресовано 800 студентiв. У 60–х роках розстрiлювали в Новочеркаську i багатьох iнших мiстах протестуючих робiтникiв, а потiм перейшли на економiстiв (учених), за один рiк було знищено 168 чоловiк (читайте В. Буковського та iнших авторiв, якi вивчали засекреченi архiви КПРС i КДБ).

Мені, офіцеру, соромно, що бойовий офіцер, генерал, опустився до того, що вдався до такої агiтацiйної маячнi. Ганьба!

Пане генерале! Будьте обережнi зi словами! Бо за безпідставні звинувачення у нацизмі вас можуть притягти до відповідальності в судовому порядку! У результатi таки перемогла УПА, бо Україна є, а СРСР — нема!

Костянтин ПИСАРЕНКО,
інвалід війни в Афганістані
Дніпродзержинськ, Днiпропетровська область

P.S. Для редакцiї надсилаю копію листа голови Дніпропетровської обласної організації ветеранів України генерал–майора С. М. Шевченка.

  • Аби жолуді, а до дуба — байдуже...

    Чисельність населення у будь-якій країні є фактором, що безпосередньо впливає на подальший розвиток суспільства — уповільнює чи прискорює його, а також вважається базисом економічного, соціального, політичного, культурного, духовного та інтелектуального розвитку держави. >>

  • Яйце, прапор і безсмертна душа

    На перший погляд, це несумісні речі, проте вони є різними формами матерії та енергії, перетворені фізикою і біофізикою. Багато тисячоліть людина пізнавала Світ — від плескатої Землі до нейтрона й пульсара; пристосовувалася до природи, накопичувала досвід використання природних явищ на свою користь. Незрозумілі явища приписували «галузевим» богам; творилися міфи, з яких формувалася релігія. >>

  • Історія повторюється і вчить

    Події, які відбуваються у сучасному світі, вимагають від нас, українців, бути особливо пильними. Озвіріла влада Москви йде на все, щоб порушити встановлений мир і порядок у світі, одурманити населення Росії, виправдати свою агресивну політику щодо своїх сусідів. Особливу роль у цій справі відіграє Московська церква як підрозділ ФСБ. >>

  • Прийми, загарбнику, нашi дари...

    Проблеми, притаманні нашому життю, не зникли після виборів до Верховної Ради, а лише загострилися та ще й довели, що виборець не мудріший за дурного карася. Подивімося на партії, які прийшли в парламент. >>

  • Фальшива назва держави

    Після Полтавської битви 1709 року, зламавши незалежницький спротив волелюбних українців на чолі з Мазепою, московський цар Петро І в 1721 р. проголосив Московію називати Росією, а себе — імператором Російської імперії, хоча Залісся (тобто Московія) ніякого відношення до Київської Руси-України не мало, її історичне минуле — в Золотій Орді. >>