Європа на страйку

Європа на страйку

Із нагоди Європейського дня дій та солідарності, який припадає на 14 листопада, у 23 країнах Старого Світу вчора відбулися більш чи менш масштабні акції протесту. На заклик Європейської конфедерації профспілок вийти на масові акції проти політики жорсткої економії та зростання рівня безробіття відгукнулися передусім «проблемні» країни ЄС. В Іспанії та Португалії було оголошено другий цього року загальнонаціональний 24–годинний страйк. У Мадриді на площі Пуерта Дель Соль активісти й члени профспілок організували багатотисячний мітинг, а загалом маніфестації та марші протесту відбулися у 120 іспанських містах. Не працювали транспорт, аеропорти, були закриті школи. Іспанців обурює те, що фінансові установи отримують допомогу з державних коштів, тоді як люди живуть у злиднях і не можуть знайти роботу, зазначає «Євроньюз». У Барселоні на демонстрацію вийшли місцеві поліцейські, які теж обурені скороченням видатків та зростанням податків.

Полювання на шпигунів

Полювання на шпигунів

У Росії вчора набули чинності поправки до кримінального законодавства, якими розширено тлумачення поняття «державна зрада». Відтепер під це визначення підпадає не лише розголошення державної таємниці, а й надання «фінансової, матеріально–технічної, консультативної чи іншої допомоги» міжнародним організаціям. Як зазначають правозахисники, після впровадження відповідних змін у КК та КПК під кримінальний злочин у РФ можна підвести фактично будь–який контакт із громадянами інших країн.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Хто замість Ху?

Хто замість Ху?

«Обличчя» Китаю молодшає. Делегати XVIII з’їзду Комуністичної партії КНР, який завершився вчора в Пекіні, затвердили майже 200 нових членів та 170 кандидатів у члени Центрального комітету, який сьогодні на своєму першому засіданні обере нових лідерів Китаю щонайменше на п’ять наступних років. А насправді — на всі десять, адже впроваджувати кадрові зміни у керівництві у китайських комуністів прийнято раз на два з’їзди.

Всі статті рубрики