«Для гуллівера й повітря чистіше!»

«Для гуллівера й повітря чистіше!»

В українському професійному баскетболі вже тривалий час «погоду» на майданчиках роблять легіонери, переважно темношкірі американці. Молодим доморощеним гравцям пробитися в «основу» своїх клубів дуже важко, надто коли йдеться про команди, котрі борються за найвищі місця. Але «прориви» трапляються. Один із таких прикладів — Констянтин Анікієнко, центровий київського «Будівельника». У минулому сезоні цей вихованець одеського баскетболу успішно грав за дубль «Будки», тренери потроху підпускали Костю до головної команди, і от цієї осені він уже має стабільне місце в заявці «Будівельника», проводить на майданчику близько11 хвилин за матч, набирає очки (в середньому — 3,1, найбільше — 9 — у грі проти «Галичини»). Також цього року Анікієнко, якого називають одним із найперспективніших молодих баскетболістів в Україні, став постійним гравцем у складі молодіжної збірної країни.

Минулої п’ятниці Костянтинові виповнилося 20 років, і найкращим подарунком для 217–сантиметрового гуллівера в той уїк–енд стали дві чергові перемоги киян — над «Черкаськими мавпами» й «Миколаєвом». Вигравши 10 матчів із 13, «Будівельник» піднявся на перше місце в турнірній таблиці регулярного чемпіонату. Ми говоримо з Анікієнком про завдання команди на сезон та його особисту кар’єру.

Гуд бай, Тай!

Гуд бай, Тай!

Судячи зі складу чвертьфінальних пар ЧС, де бразильці грали з аргентинцями, а іспанці — з росіянами, збірній України пощастило з турнірною сіткою. Отримати в суперники на цій «перед­медальній» стадії найслабшого із можливих опонентів — команду Колумбії — українці змогли завдяки потраплянню в одну групу з тайцями. На правах господаря збірна Таїланду сіялася в «пульці» під першим номером. Цей факт дозволив нашим співвітчизникам уникнути на груповому етапі зустрічей із чемпіонами та бронзовими призерами попередньої світової першості — бразильцями й італійцями, володарями «золота» та «срібла» ЧЄ–2012 — іспанцями та росіянами — і без проблем посісти у своєму квартеті перше місце. А воно, у свою чергу, подарувало підопічним Геннадія Лисенчука вельми комфортних суперників у «плей–оф». Хоча подарунком долi українцi скористатися не змогли.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики