Гуд бай, Тай!

15.11.2012

Судячи зі складу чвертьфінальних пар ЧС, де бразильці грали з аргентинцями, а іспанці — з росіянами, збірній України пощастило з турнірною сіткою. Отримати в суперники на цій «перед­медальній» стадії найслабшого із можливих опонентів — команду Колумбії — українці змогли завдяки потраплянню в одну групу з тайцями. На правах господаря збірна Таїланду сіялася в «пульці» під першим номером. Цей факт дозволив нашим співвітчизникам уникнути на груповому етапі зустрічей із чемпіонами та бронзовими призерами попередньої світової першості — бразильцями й італійцями, володарями «золота» та «срібла» ЧЄ–2012 — іспанцями та росіянами — і без проблем посісти у своєму квартеті перше місце. А воно, у свою чергу, подарувало підопічним Геннадія Лисенчука вельми комфортних суперників у «плей–оф». Хоча подарунком долi українцi скористатися не змогли.

Щоб у 1/8 фіналу покласти на лопатки японців, «синьо–жовтим» вистачило й одного тайму. Натомість опоненти по чвертьфіналу — колумбійці, яких практично ніхто не сприймав як серйозну силу, виявилися для наших нездоланним бар’єром. Хоча по грі Україна мала б вигравати.

Практично весь учорашній матч наші хлопці провели на половині поля суперників, маючи вражаючу територіальну перевагу (63% проти 37%). Однак із 40 (!) ударів по воротах Хуана Лосано за 40 хвилин мети досяг лише один, і то тільки за 6,5 секунди до фінального свистка. До того часу українці пропустили вже тричі. Два м’ячі латиноамериканці забили в порожні ворота української команди, яка, змінивши воротаря Іваняка на п’ятого польового гравця, намагалася відквитати несподівано пропущений гол.

Словом, у цьому матчі підопічні Лисенчука продемонстрували творче безсилля і безславно завершили свій четвертий планетарний форум. Хоча мали чудовий шанс як мінімум повторити власний успіх 1996 року, коли на ЧС збірна України посіла четверте місце.

 

ТАБЛО

Чемпіонат світу (Таїланд). 1/4 фіналу. Україна — Колумбія — 1:3 (Овсянников (39.54) — Рейєс (22.18); Каро (39.07); Абріль (39.44)), Бразилія — Аргентина — 3:2 (у дод. час), Італія — Португалія — 4:3 (у дод. час), Іспанія — Росія — 3:2.