Гарячий коханець із сокирою

13.11.2012

Першим мертве тіло односельчанки в підвалі її помешкання виявив сусід, котрий і зателефонував до міліції. Під підозру відразу потрапив нетиповий для цих країв співмешканець загиблої. Як з’ясувалося, 37–річна жінка два місяці тому повернулася із заробітків у Росії не сама. Її супроводжував диковинний смаглявий молодик. Подив односельців викликала не так зовнішність прибульця, як його мінімальний словниковий запас. Свіжо­спечений «ґазда», громадянин Азербайджану, не тільки не знав української мови, а й заледве складав до купи кілька російських слів. Зате, як з’ясувалося невдовзі, він вправно володів ножем і сокирою.

Слідчо–оперативна група, що виїхала на місце НП, констатувала насильницький характер смерті господині. Обстановка в помешканні засвідчувала, що зальотний азербайджанець поспіхом накивав п’ятами. За словами заступника начальника Коломийського райвідділу міліції Остапа Білейчука, оперативні групи правоохоронців негайно перекрили можливі шляхи пересування підозрюваного, взяли під ретельний контроль авто– та залізничні вокзали, автобуси міжобласного сполучення. Орієнтування з прикметами розшукуваного отримали наряди дорожньо–патрульної служби.

Імовірного 27–річного вбивцю затримали пізно ввечері того ж дня на автостанції райцентру Городенка, коли він брав квиток на проїзд в автобусі сполученням «Яремче—Київ», аби «розчинитися» в мегаполісі. У результаті його нетривалого перебування на Прикарпатті сиротами залишилися двоє неповнолітніх дітей загиблої, котру агресивний кавказець під час суперечки вдарив ножем, а потім добив сокирою.