Роль гречки в національній безпеці США

Роль гречки в національній безпеці США

Інтригу з президентськими виборами у США остаточно розв’язано — після того як порахували голоси в останньому штаті Флорида, перевага чинного глави держави Барака Обами над суперником–республіканцем Міттом Ромні стала беззаперечною: 332 на 206 голосів у Колегії виборників. Проте американській пресі вже не до виборів. Адже на перші шпальти вийшла інша «тема номер один» — відставка директора ЦРУ Девіда Петреуса. Пікантності цій новині додає те, що людина, яка мала охороняти державні таємниці та дізнаватися секрети ворогів Америки, втратила посаду через свій власний секрет — подружню невірність. Як повідомив сам Петреус у листі, поширеному серед співробітників управління, минулого четверга він подав прохання про відставку на ім’я президента Барака Обами, і в п’ятницю вдень господар Білого дому його задовольнив. «Після 37 років сімейного життя я припустився серйозного прорахунку, вступивши у позашлюбний зв’язок. Така поведінка є неприйнятною як для чоловіка, так і для лідера нашої організації», — наголошується в заяві Девіда Петреуса.

Навігація в кишенях

Навігація в кишенях

Генерального конструктора супутникової навігаційної системи ГЛОНАСС Юрія Урличича звільнили з посади, повідомляє РІА «Новості» з посиланням на заяву Лідії Михайлової, прес–секретаря куратора ВПК в російському уряді, віце–прем’єра РФ Дмитра Рогозіна. Минулої п’ятниці стало відомо про розкрадання на суму близько 6,5 млрд. рублів (330 млн. доларів) при розробці системи ГЛОНАСС, яка має прийти на зміну американському аналогу GPS не лише на російському, а й на світовому ринку. Проти кількох керівників ВАТ «Російські космічні системи» відкрито кримінальні справи за статтею «зловживання службовими повноваженнями». Максимальне покарання за цією статтею — 10 років позбавлення волі. Офіційним куратором програми ГЛОНАСС є віце–прем’єр, «сірий кардинал» Кремля Владислав Сурков, який тепер курирує високотехнологічні проекти.

Помирати ранувато — краще оновитися

Помирати ранувато — краще оновитися

У єдиної європейської валюти зараз не найкращі часи. Та попри апокаліптичні прогнози про його швидку смерть, які лунають уже кілька років, євро й досі тримається на міжнародному фінансовому ринку досить упевнено. На початку 2012–го воно відзначило 10–річний ювілей свого перебування в обігу і, «подорослішавши», планує оновитися. Як повідомив наприкінці минулого тижня у Франкфурті–на–Майні голова Європейського центробанку Маріо Драгі, у травні наступного року в обіг почнуть впроваджувати нові євробанкноти. Першими оновлять свій вигляд купюри номіналом 5 євро. Ще через рік зміниться 10–єврова банкнота і так далі. Тобто триватиме цей процес щонайменше сім років — саме стільки на даний момент існує номіналів євробанкнот. Купюри попереднього, чинного на даний момент зразка ходитимуть паралельно з новими — центробанки країн єврозони поступово вилучатимуть їх з обігу.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики