Сприяння без об’єднання

09.11.2012

Після успішної виборчої кампанії КПУ її лідер Петро Симоненко на вчорашній прес–конференції в агенції «Інтерфакс–Україна» заявив, що в новому парламенті його фракція не об’єднуватиметься ні з якими політичними силами. «Ми працюватимемо за своїми принципами. Ми не Партія регіонів, яка після минулих виборів забула про свої гасла», — заявив лідер комуністів, забувши додати, що це не завадило Компартії створити коаліцію з «Регіонами» у ВР VI скликання й підтримувати капіталістів–олігархів у визначальних для них голосуваннях.

Щодо ситуативних блокувань у новій Раді — Симоненко каже, що комуністи підтримуватимуть ті законопроекти, в яких будуть розкриті їхні ідеї.

Петро Симоненко вважає, що на цих виборах фальсифікації були, проте «зараз увага акцентується зовсім не на тому». Оскільки, за словами очільника КПУ, безлад був не лише на п’яти «проблемних» округах, і якщо влаштовувати перевибори — то за всією «мажоритаркою». При цьому комуністи категорично проти мажоритарної системи як такої. «Ми зробимо все, щоб її скасувати, бо ті фальсифікації, які відбувалися під час цих виборів, показують, що ця система просто не придатна для України», — каже перший секретар ЦК Компартії. Нагадаємо, червоні не здобули жодного мандата в мажоритарних округах.

Лідер комуністів пообіцяв, що в новому парламенті обов’язково контролюватиме владу, а от яким чином — конкретних відповідей не дав. А от вакансію заступника Голови Верховної Ради Компартія знову готова заповнити.

Чи балутуватиметься Симоненко на посаду Президента України у 2015 році — поки невідомо. Кандидата, як він зазначив, визначатиме партія.