Тіло «караванського стрільця» знайдено у Києві?

08.11.2012
Тіло «караванського стрільця» знайдено у Києві?

Загиблий був босий i, кажуть, застрелений у потилицю. (Юрiя САПОЖНІКОВА.)

Учора зранку киянин, який вигулював собаку, побачив тіло чоловіка. Він повідомив про це міліцію, і коли слідчі приїхали, вони знайшли мертвого чоловiка, схожого на оголошеного у міжнародний розшук Ярослава Мазурка. В кишені загиблого знайшли паспорт, поруч — зброю (не уточнено, якого типу і калібру), з якої чоловік, вірогідно, застрелився. Про це журналістам учора повідомили в прес–службі управління МВС України.

За даними МВС, експерти та оперативні працівники намагаються з’ясувати, де переховувався чоловік. Призначено ДНК–експертизи, щоб достовірно з’ясувати, чи є знайдена людина Ярославом Мазурком.

Журналістам, які терміново виїхали на місце події, не вдалося отримати додаткових коментарів від слідчих. Нас цікавило, куди саме було зроблено фатальний постріл, який призвів до смерті людини, чи не було ознак спротиву загиблого, о котрій годині він загинув. Така, як правило, доступна інформація в цьому випадку виявилася засекреченою.

Доступ до тіла загиблого було перекрито працівниками МВС, проте нашому фотографу з великої відстані вдалося сфотографувати не лише спини людей у формі, а й ноги загиблого. Дивлячись на ці кадри, ми були шоковані, адже загиблий був босий, а його ступні — брудними! Це не вписується у версію самогубства, як і чутки про те, що фатальний постріл було зроблено у потилицю.

Ці чутки фактично підтвердив колишній спікер МВС Костянтин Стогній, який написав на своїй сторінці у «Фейсбуці»: «У Києві знайшли труп iз вогнепальним пораненням у потилицю. За попередньою інформацією, це або «караванський стрілок» Мазурок, або сам Мазурок інсценує свою загибель, щоб його не шукали. У загиблого в кишені нібито був паспорт із даними Мазурка».

Люди, які живуть поруч із місцем події, по­стрілів не чули. «По–перше, невідомо, зі зброї якого типу було зроблено постріл, крім того, тіло було знайдено поблизу гаражів та досить далеко від будинків, де живуть люди. По–друге, тут постійно їздять машини, поруч — діюча залізниця, тож не дивно, що ніхто нічого не чув», — розповів «УМ» один iз жителів будинку по вулиці Котовського. «Ми ще в цю неділю неподалік від того місця, де знайшли тіло, відпочивали з дітьми, смажили шашлики, — розказує «УМ» інший чоловік, який підробляє таксистом. — Кажуть, що Мазурок жив десь неподалік, на вулиці Білицькій, тож теоретично, якби за ним хтось гнався, він міг би добігти до цього місця».

Парк чи невеличкий лісок, де знайшли тіло, розташований у Шевченківському районі столиці, неподалік — кілька будинків приватного сектору, недобудовані багатоповерхівки, гаражний кооператив, неглибокий рівчак, обкладений бетонними плитами. Місце доволі занедбане, хоча й спокійне. «Такого тут ще ніколи не траплялося, щоб знайшли вбитого чоловіка, — розповіла «УМ» пенсіонерка, яка живе поруч. — Ми з дітьми часто гуляємо в парку, так тут і собак вигулюють. До сьогодні все було спокійно, а тепер навіть не знаємо, чи безпечно тут гуляти вечорами».

Нагадаємо, 26 вересня в київському ТРЦ «Караван» покупець, якого підозрювали в крадіжці товарів, у кімнаті для охорони застрелив трьох охоронців, четвертого — важко поранив. Убивця сховався. 5 жовтня міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко повідомив, що вбивцею, ймовірно, є Мазурок Ярослав Теодозійович, 1974 року народження, уродженець одного з сіл Львівської області, який тривалий час проживав у Києві. 10 жовтня в МВС повідомили, що підозрюваного оголошено в міжнародний розшук. Його дані виставлені на офіційному сайті Інтерполу.

Після трагедії в «Каравані» приватним структурам дозволили мати при собі вогнепальну зброю.

Дружина Ярослава Мазурка відмовилася визнати в «караванському стрільці» свого чоловіка. Адвокат дружини Мазурка Лаврентій Кухалейшвілі вчора розповів пресі, що не може додзвонитися до своєї клієнтки і припустив, що вона поїхала на опізнання тіла.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>