«Менти вломилися, вішають нові дані!»

01.11.2012

Найбільш кричущим проявом фальсифікацій у мажоритарних округах стало перетасовування результату у виборчому окрузі №132 (Миколаївська область — Первомайський, Арбузинський, Братський, Врадіївський, Кривоозерський райони). Аж через день після підрахунку 100% голосів у Первомайському ВО змінився переможець. Користувачі інтернету позавчора з відвислими щелепами спостерігали за розділом на сайті ЦВК, у якому «постфактум», що кілька хвилин, змінювалися цифри на користь одного з кандидатів. Звісно, це член Партії регіонів.

За першими даними, після підрахунку всіх протоколів відрив висуванця «Об’єднаної опозиції» Аркадія Корнацького від «регіонала» Віталія Травянка становив 4 167 голосів. Але після «комп’ютерних» маніпуляцій у вівторок увечері Травянко обігнав опозиціонера на 22 голоси.

Рейтинг Корнацького залишався незмінним (39,66%), тоді як число навпроти Травянка збільшувалося. Сумарна кількість голосів при цьому лишалася незмінною, адже «донорами» Травянка зробили кількох аутсайдерів. До речі, третє місце тут посів висуванець партії «УДАР» Анатолій Козловський із результатом 7,48%. Ще один приклад того, як партієць Кличка відтягнув голоси опозиції на користь влади. І це може стати вирішальним.

Як повідомив у «Фейсбуці» миколаївський журналіст Максим Гардус, в окружкомі №132 перед зміною цифр коїлося таке: «Менти вломилися з людьми Круглова («губернатора») і тупо вішають нові дані, глава ОВК втік, «Беркут» перекрив усі поверхи. Тупо набирають на компі інфу».

Представник Корнацького Ігор Пилипчук заявив, що вони подадуть скарги до ЦВК і до суду. «Цим всім злочином керує безпосередньо «губернатор» Миколаївщини Микола Круглов», — заявив Пилипчук.

 

ІНШІ ПРОЯВИ

Дані на сайті ЦВК свідчать про те, що у закордонному окрузі кількість виборців, які отримали бюлетені на момент закінчення голосування, — 18 664. Однак якщо підсумувати значення колонки «голоси «за», то виходить, що всього проголосувало 20 422 особи. Отже, на закордонних виборчих дільницях враховано на 1 758 голосів більше, ніж видано бюлетенів.

Загалом, за кордоном перемогла «Свобода» — 23,63%, або 4 827 голосів. Водночас велику суму набрала Партія регіонів — друге місце із 23,27% (4 753 голоси). Далі — «УДАР» — 22,11%, «Батьківщина» — 19,85%, КПУ — 3,46%, «Наша Україна» — 2,09%.

Схожі маніпуляції з уже порахованими результатами відбуваються на окрузі №14, Вінниччина. Так, учора вранці після обробки 100% протоколів кандидат від «Батьківщини» Іван Мельничук мав 33,41% , а його опонент, самовисуванець Віктор Жеребнюк — 33,21%. Розрив складав 194 голоси. Однак о 13:01 на сайті ЦВК скоротили розрив між кандидатами.

В 11–му окрузі на Вінниччині в ОВК пошкоджено всі (!) коробки з бюлетенями. Про це «Українській правді» повідомив присутній у комісії народний депутат від «Батьківщини» Андрій Павловський. За його словами, невідомі з журналістськими посвідченнями проникли в приміщення з бюлетенями через кабінет голови районної адміністрації Юрія Бондаря, аби зіпсувати бюлетені за узгодженого кандидата від опозиції Наталію Солейко, котра перемагає провладного Олександра Домбровського на 700 голосів. «Ми думаємо, що вони так хочуть визнати вибори недійсними», — заявив Павловський. За тією ж схемою влада діяла в окрузі №14.