На півтарілки дешевше

На півтарілки дешевше

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У піку рідному Держкомстату й буржуазному «індексу Біг–Мака» українська влада вирішила створити власний критерій своєї успішної роботи. Нововведення назвуть «індекс борщу» і, за задумом ініціатора, нардепа від Партії регіонів Владислава Лук’янова, він має показати, що владі країни вдалося зберегти цінову стабільність на ринку продуктів.

Відомі й невідомі війни героїв

Відомі й невідомі війни героїв

У Полтаві відкрили одразу дві меморіальні дошки на честь Героїв Радянського Союзу, льотчиків–фронтовиків Івана Бабака та Олександра Васька. Перша з них з’явилася на приміщенні загальноосвітньої школи №7, яку Іван Ілліч свого часу очолював, а друга — на одному з будинків Першотравневого проспекту, де жив Олександр Федорович. Обоє під час Другої світової війни були льотчиками–винищувачами, пілотами–асами. При цьому обидва народилися в селі (Бабак — у Нікопольському районі сучасної Дніпропетровщини, Васько — під Полтавою), прожили довге життя й відійшли у вічність на початку ХХІ століття. Хоча доля кожного складалася по–різному.

Матроси проти чемпіона

Матроси проти чемпіона

Преамбула цього судового вердикту така. Два роки тому офіційним рішенням міськдержадміністрації корінному жителю Севастополя Олександру Ряднову виділили, а згодом й урочисто вручили як нагороду держакт на право володіння земельною ділянкою. Навряд чи у когось із чиновників чи пересічних севастопольців могли навіть закрастися сумніви щодо доцільності й справедливості цього нагородження. Адже їхній земляк Ряднов упродовж останніх років своїми перемогами і рекордами у плаванні створює привабливий імідж місту. Він — чотириразовий чемпіон світу, п’ятиразовий світовий рекордсмен, неодноразовий чемпіон Європи серед інвалідів (перша група інвалідності від наро­дження. — Авт.). Словом, людина свої «сотки» заслужила.

П’ять пострілів у спину

П’ять пострілів у спину

37–річного підприємця, який займався перевезенням вантажів, розстріляли впритул біля власного помешкання. Як розповів батько постраждалого, коли його син ввечері повертався додому, у дворі будинку до нього підійшов невідомий і зробив кілька пострілів у спину. Незважаючи на тяжкі поранення, Олександр устиг подзвонити дружині і попросити про допомогу, після чого знепритомнiв.

«Явних ворогів він не мав»

«Явних ворогів він не мав»

Село Запорізьке, що в Софіївському районі, нині перебуває в шоці. Минулої п’ятниці тут знайшли вбитими 48–річного місцевого фермера Віктора Давиденка з дружиною. Подружжя мешкало у крайній хаті на околиці села, а їхня 24–річна донька працює у Дніпропетровську.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

День мерців, безпечний і веселий

День мерців, безпечний і веселий

Сьогодні у західному світi святкують Хелловін. Вулицями вештатимуться діти, перевдягнені у фей, чортів, звірят, гарбузиків, та вимагатимуть у всіх зустрічних цукерок, у будинках запалюватимуть традиційні гарбузові підсвічники у вигляді страшної або смішної пики.

Всі статті рубрики