Новий ешелон зі старим машиністом

Новий ешелон зі старим машиністом

Попри бажання коаліції «Грузинська мрія», що перемогла на парламентських виборах 1 жовтня, повернути будівлю законодавчого органу у Тбілісі, перше засідання новообраного парламенту Грузії відбулося в Кутаїсі, як і планував президент. Сам Михаїл Саакашвілі відкрив сесію, з оптимізмом заявивши: «Це буде найбільш збалансований парламент з усіх, які будь–коли мала Грузія». Це при тому, що опозиційний до глави держави «загін» мільярдера Біндзіни Іванішвілі здобув 85 із 150 парламентських мандатів (решта 65 мандатів — за представниками пропрезидентської партії «Єдиний національний рух»).

Весілля класу «люкс»

Весілля класу «люкс»

Останній із неодружених спадкоємців престолу в Європі розпрощався зі статусом завидного нареченого. Кронпринц Люксембургу, 30–річний герцог Гійом одружився з представницею одного з найшанованіших і найдавніших аристократичних родів Бельгії, 28–річною графинею Стефані де Ланнуа. Коли у квітні пара оголосила про свої заручини, для підданих це стало повною несподіванкою, попри те, що закохані на той час зустрічалися вже три з гаком роки. Адже, на відміну від, скажімо, Британії, де жовта преса намагається відстежувати кожен крок представників королівської родини, у Люксембурзі приватність особистого життя монарших осіб дуже поважають.

Основний. Народний

Основний. Народний

Ісландія впритул наблизилася до завершення конституційної реформи. На референдумі, що відбувся минулої суботи, проект оновленої Конституції підтримали дві третини громадян. Унікальність цього проекту в тому, що його розробили не політики, а комісія із 25 звичайних ісландців, яких обрали випадково за таким принципом, щоб репрезентували всі прошарки суспільства. Попри це, перспектива реформувати основний закон, який в Ісландії залишався незмінним із 1944 року, коли країна стала незалежною, не надто зацікавила народ. Із 235 тисяч ісландців, наділених правом голосу, участь у референдумі взяли 49%. Це значно менше, ніж під час референдуму 2010 року, коли вирішувалося питання, чи повертати Голландії та Великій Британії 5 мільярдів доларів, які громадяни цих країн втратили на рахунках ісландських банків внаслідок дефолту Ісландії наприкінці 2008 року. Тоді явка на референдумі становила 72%.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики