РАХУНКОВА ПАЛАТА

12.10.2012

1 млрд. людей

— така кількість користувачів соціальної мережі Facebook, які відвідують найпопулярнішу соціальну мережу щонайменше раз на місяць, заявив засновник компанії Марк Цукерберг.

 

51 млн. гривень

додатково виділив Кабінет Міністрів Національній академії наук, схваливши відповідний проект Закону, яким вносять зміни до Державного бюджету на наступний рік, ідеться у повідомленні Міністерства фінансів.

 

20 тис. працівників

скоротить Державна санітарно–епідеміологічна станція, зменшивши удвічі кількість санстанцій, заявив голова СЕС Анатолій Пономаренко, пише «Коммєрсант–Україна».

 

12 тис. працівників

платинової шахти у Південно–Африканській Республіці були звільнені власником через страйк iз вимогою підвищити заробітну плату. Загалом по країні страйкують більше 75 тисяч шахтарів, повідомляє радіо «Свобода».

 

11 тис. німців

отруїлися полуницею з Китаю. Переважна більшість постраждалих — школярі й вихованці дитячих садків, повідомляє ІТАР–ТАКС iз посиланням на Інститут вірусології імені Роберта Коха.


 

479 одиниць техніки

підготовлено для прибирання снігу взимку в Києві. Зокрема, 116 одиниць малої механізації, 213 тракторів для прибирання снігу та 159 одиниць малогабаритної прибиральної техніки, інформує прес–служба КМДА.

 

353 молодих учених

навчатимуться за державні кошти у провідних вищих навчальних закладах світу за урядовою бюджетною програмою з навчання і стажування у провідних наукових установах світу, інформує прес–служба Міносвіти.

 

300 сортів кімнатних фіалок

представлено на виставці в Будинку природи в Києві, родзинкою якої стануть нові сорти колумнеї, що поширюється винятково між колекціонерами, повідомляє прес–служба Київміськдержадміністрації.

 

100–річний ювілей

відсвяткував днями київський міський Будинок учителя, презентувавши в рамках святкової програми і проект реставрації, якої потребує будівля–ювілярка, йдеться у повідомленні Міносвіти.

 

30–метровий астероїд

на відстані близько 88 тисяч кілометрів пролетить 12 жовтня поряд із Землею. Вперше небесне тіло, яке одержало позначення 2012 ТС4, було помічене астрономами Гавайських островів, інформує Центр малих планет Міжнародної астрономічної спілки.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>