Перший конституційний речник

Перший конституційний речник

Учора громадськість відзначила 340 років iз дня народження видатного політичного та громадського діяча, автора першої європейської Конституції в сучасному розумінні, гетьмана України в еміграції Пилипа Степановича Орлика. Святкові заходи розпочалися з покладання квітів і вінків головою Київміськ­держадміністрації Олександром Поповим до пам’ятника видатного українця у сквері на перетині вулиць Липської та Пилипа Орлика. Пам’ять творця першої Конституції разом з очільником міськ­держадміністрації вшанували керівники районних адміністрацій, столичні вчителі та учні, повідомляє прес–служба КМДА.

Карабас–«злочинець»

Карабас–«злочинець»

Незвичайний посібник авторки Галини Палійчук, який має навчити дітей, що є порушенням їхніх прав, а що — злочином, адже за вбивство, розбій, крадіжку чи хуліганство карають і підлітків, презентували днями у столичній школі №49. У підручнику розглядають винятково ті злочини, відповідальність за які несуть неповнолітні.

Вільний Пак

Вільний Пак

Винуватця скандальної «губернаторської» ДТП — колишнього начальника УДАІ Тернопільщини, полковника міліції Віктора Пака відпустили просто із зали суду. Хмельницький міський райсуд визнав його винним у ДТП, в якому загинула людина і ще двоє осіб отримали травми, та призначив чотири роки позбавлення волі. Утiм пана Пака звільнили від відбування покарання з випробувальним терміном два роки і відпустили.

Дідусю, а ти існуєш?

Дідусю, а ти існуєш?

Державне підприємство «Укрпошта» планує цього року відкрити штаб–квартиру Діда Мороза, куди надходитимуть усі листи, адресовані найпопулярнішому зимовому чарівнику, та залучити бізнесменів, депутатів i благодійні фонди, які могли б допомогти здійснити найзаповітніші мрії дітей і дорослих.

В Україну йдуть перші заморозки

В Україну йдуть перші заморозки

Уже сьогодні вночі на поверхні ґрунту ми спостерігатимемо заморозки, попереджають синоптики. Холодні маси повітря пройдуть спочатку Західною Україною. Так, у Карпатах вже кілька днів тому випав перший сніг 3–10 сантиметрів завтовшки та піднявся рівень води у річках. 13 жовтня нічні приморозки прогнозують по всій території нашої держави, а потім... знову потеплішає. Так що садити дерева, часник чи сіяти моркву на зиму ще можна. Це також сприятлива погода для озимини. Сайт meteoprog.ua прогнозує потепління в центральній Україні до 20 градусів тепла з 15–16 жовтня.

Тихі й особливо небезпечні

Тихі й особливо небезпечні

Увечері члени сімейства із села Кам’яний Міст Первомайського району поласували смаженими дикорослими грибами, які приготувала господиня, а вже ближче до півночі довелося терміново викликати «швидку допомогу». Медики госпіталізували 33–річну жінку та її двох дітей (молодшому ледь виповнився один рочок, старшому — три роки) в обласну дитячу лікарню Миколаєва. А ще четверо дорослих членів сім’ї потрапили в реанімацію центральної районної лікарні Першотравневого району. Працівники лабораторії взяли аналізи для дослідження і встановлення остаточного діагнозу.

Не на вагу, а за довжиною

Не на вагу, а за довжиною

У Херсон з’їхалися команди рибалок iз тринадцяти країн світу: з Африки, Азії та Європи. Змагання відбулися в дельті річки Дніпро та в акваторії річок Бакай і Конка. Ловили тільки хижу рибу — щуку, сома, окуня і судака. Основними суперниками збірної України стали росіяни і поляки. «Побоюючись організаційних негараздів, спортсмени з Італії, Ірландії та Чехії захопили в Україну навіть свої човни! — розповідає «УМ» голова херсонської Федерації риболовного спорту Олег Коноваленко. — Боялися, що в нашій країні, як звичайно, будуть проблеми. А з’ясувалося, що абсолютно марно, тому що ми підготувалися до чемпіонату світу на «п’ять iз плюсом». Усі спортсмени жили в дуже комфортних умовах. Їм було надано все необхідне технічне обладнання».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики