Концерт для осені ... з оркестром

Концерт для осені ... з оркестром

У суботу в столиці розпочалася декада музичного мистецтва, що на культурній мапі країни позначена як «Київ Музик Фест». Один із наймасштабніших і найповажніших фестивалів в Україні дебютував 1990 року, нині він відбувається 23–й раз і обіцяє чимало приємних емоцій для шанувальників класичної музики. Протягом десяти днів, з 29 вересня до 8 жовтня, на фестивальних майданчика виступатимуть музиканти та музичні колективи з 20 країн світу.

Сила є!

Сила є!

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Двадцятирічним Іван Фірцак, виходець із закарпатського села Білки, подався на заробітки до Чехословаччини, де своїми перемогами у бійцівських турнірах швидко здобув славу фантастичного силача. Згодом Іван долучився до празького цирку та гастролював із карколомними трюками у країнах Європи та США. В афішах же наш іменитий земляк значився як «Іван Сила». На очах у захопленої публіки силач розривав залізні ланцюги, жонглював гирями, згинав цвяхи «сердечками», а коли у 1928 році його визнали найсильнішою людиною світу, на піку слави, кинув усе і повернувся на батьківщину, аби доживати віку на рідній землі...

Фiльм про видатного силача українцi побачать, можливо, вже наступного року.

Журнал для тих, хто любить сад

Журнал для тих, хто любить сад

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Дуже цікаву передплатну пропозицію дала редакція журналу ­«СонцеСад». Цей журнал для садівників і городників зобов’язується повернути передплатникам усю суму річної перед­плати (15 грн. 32 коп.) у вигляді знижки на замовлення по каталогу рослин, що розміщується у журналі. У 2013–му ­«СонцеСад» запропонує понад тисячу (так–так: понад тисячу!) сортів і видів ягідних, плодових, декоративних і городніх культур, квітів i кімнатних рослин.

Дружба народів. Копія

Дружба народів. Копія

«Росія передала Україні копії унікальних, раніше невідомих документів, пов’язаних із життям і творчістю Тараса Шевченка, зокрема вірші Кобзаря російською мовою, копії його малюнків», — таке повідомлення з’явилося у четвер на сайті Кабінету Міністрів. Цією акцією щедрості нашого стратегічного партнера ілюстрували зустріч Прем’єр–міністра Миколи Азарова з Костянтином Косачевим, керівником Федерального агентства у справах СНД та співвітчизників, які мешкають за кордоном.

Всі статті рубрики