Володимир Якимець: Музичні смаки у нас однакові. Хоча всяке буває...

Володимир Якимець: Музичні смаки у нас однакові. Хоча всяке буває...

Завтра у Національному Палаці «Україна» вокальна формація «Піккардійська терція» відзначатиме свій ювілей. Концертна програма «20 років на сцені «Піккардійська терція» святкує з друзями» триватиме понад дві години. Разом з «Піккардійцями» на сцену вийдуть німецький акапельний гурт Terzinfarkt, Руслана, Марічка Бурмака, Тарас Чубай, Павло Табаков, Павло Гудімов, Олег Лихач, Лілія Ваврін, гурти «ТНМК» та «Орфей»... Усі вони на один вечір увіллються до дружного колективу «Піккардійської терції» і виконають сольні партії найвідоміших композицій гурту. Прозвучать як знані хіти гурту — «Старенький трамвай», «Пустельник», «Сад ангельських пісень», «Берег ріки», «Нехай...», так і близько десяти нових пісень, написаних у 2011—2012 роках. Режисер Михайло Крупієвський обіцяє масштабне дійство, що складатиметься з потужного вокалу, видовищної «картинки» і неймовірно позитивної енергетики. У програмі вечора також — «розправа» над українським телебаченням та пісня–посвята Анні Герман. Сценічні костюми для «Терції» пошила Оксана Караванська, з якою колектив співпрацює уже не перший рік. Останні приготування до свята ущільнили і без того напружений графік «Піккардійців», але на спілкування з «УМ» художній керівник формації Володимир Якимець трішки часу викроїв залюбки.

«Язикатий» позивач

«Язикатий» позивач

Дарницький районний суд Києва спрямував своїм колегам у Личаківському райсуді Львова позовну заяву депутата Вадима Колесніченка до Юрія Винничука. Автор «мовного» закону хоче від поета не грошей, а тільки вибачень. За що конкретно — уже сам не пам’ятає. «На блозі «Української правди» він у січні чи лютому щось бовкнув на мою адресу», — каже депутат у відповідь на питання журналістів. УП зазначає, що Винничук не вів блогів на їхньому сайті. Сам поет припускає, що Колесніченко позивається через його блоги на сайті ТСН та у львівському «Пост–Поступі».

Великі гастролі Малого

Великі гастролі Малого

Востаннє найстаріший театр Росії (минулого року ДАМТ святкував 255–річний ювілей) гастролював у Києві у 2007–му. Протягом цих п’яти років за театром, який уже майже півстоліття очолює народний артист Росії Юрій Соломін, особливо сумували театрали, які шанують, насамперед, традиційність, класичну акторську школу, багату мову творів Чехова, Островського, Гоголя... «У засобах масової інформації більше глибини, ніж у сучасній драматургії, — не зраджує своїй позиції Юрій Соломін і сьогодні. — А в класиці — там же скрізь зав’язка із днем сьогоднішнім. Перечитайте Островського, і ви відчуєте, що він пише про нашу економічну ситуацію...»

«Європейський вимір». Масштабно і змістовно

«Європейський вимір». Масштабно і змістовно

До експозиції «Європейський вимір», яку відкрили позавчора в Музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків, долучилися дев’ять найбільших музеїв країни. Свої роботи надали Донецький обласний художній музей, Житомирський обласний краєзнавчий музей, Львівська національна галерея мистецтв, Національний музей мистецтв ім. Ханенків, Одеський музей західного та східного мистецтва, Полтавський художній музей ім. Миколи Ярошенка, Севастопольський художній музей ім. М. П. Крошицького, Харківський художній музей, Чернігівський обласний художній музей ім. Григорія Галагана. Деякі з представлених тут ста полотен експонуються вперше.

Всі статті рубрики