«Удар головою» у бронзі

«Удар головою» у бронзі

Знаменита сцена фінального матчу чемпіонату світу з футболу 2006 року, коли півзахисник збірної Франції Зінедін Зідан ударив італійця Марко Матерацці, тепер стала... пам’ятником. П’ятиметрова скульптурна композиція постала в Парижі перед Центром мистецтв і культури імені Жоржа Помпіду.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Кирило Натяжко: Ти можеш закинути за університет хоч 50 очок, а залік просто так не поставлять

Кирило Натяжко: Ти можеш закинути за університет хоч 50 очок, а залік просто так не поставлять

Кажуть, що від любові до ненависті — один крок. А буває й навпаки. Минулого року Федерація баскетболу України влаштувала «темну» з дискваліфікацією кільком українським баскетболістам, які відмовилися виступати за національну збірну. Серед них був і молодий Кирило Натяжко, який у той час навчався за океаном та грав за команду університету Аризони в студентській лізі США. Проте вже через рік стосунки між конфліктуючими сторонами налагодилися, і, «зробивши правильні висновки», Натяжко яскраво дебютував у збірній України. З його допомогою команда під керівництвом американського тренера Майка Фрателло пробилася до фінальної частини чемпіонату Європи–2013.

Цікаво, що 21–річний центровий потрапив до першої збірної країни, не маючи досвіду виступів у професіональних клубах. Лише кілька місяців тому уродженець Дніпропетровська підписав свій перший професіональний контракт — із маріупольським «Азовмашем», про що з гордістю повідомив у своїй колонці на одному з баскетбольних сайтів.

На питання стосовно свого спортивного розряду Натяжко відповів кореспондентові «УМ»: «Напевно, я навіть не майстер спорту, адже для цього потрібно виграти Суперлігу». Вочевидь, у цій історії питання про розряд — другорядне, а от перемога в чемпіонаті країни для «Азовмашу» завжди завдання номер один. І абикого маріупольці до свого табору не запрошують. Із «аризонським», можна сказати, «вундеркіндом» познайомилася «Україна молода».

Всі статті рубрики