«Удар головою» у бронзі

28.09.2012
«Удар головою» у бронзі

Скульптурна композиція авторства Аделя Абдессемеда.

Знаменита сцена фінального матчу чемпіонату світу з футболу 2006 року, коли півзахисник збірної Франції Зінедін Зідан ударив італійця Марко Матерацці, тепер стала... пам’ятником. П’ятиметрова скульптурна композиція постала в Парижі перед Центром мистецтв і культури імені Жоржа Помпіду.

Нагадаємо, інцидент стався у фіналі ЧС у Німеччині на початку другого додаткового тайму: після короткого діалогу з Матерацці француз ударив захисника збірної Італії головою в груди. За це Зідан отримав червону картку, його команда програла в серії пенальті, після чого знаменитий хавбек завершив футбольну кар’єру. Коментуючи свій вчинок, Зізу заявив, що відомий грубістю та вульгарністю на полі Матерацці образив його, пом’янувши міцним словом Зіданову матір та сестру.

Автор бронзової композиції, що має назву «Удар головою», — алжирський скульптор Адель Абдессемед (до речі, Зідан теж походить з Алжиру). За повідомленням агенції «Франс пресс», футбольний «пам’ятник» стоятиме біля музею до кінця 2012 року, поки в Центрі Помпіду триватиме виставка творів Абдессемеда.