Кров радикала

13.09.2012

На кандидата в народні депутати Олега Бойка — члена Радикальної партії — вчора вночі напали невідомі. Злочин трапився у Дніпровському районі, неподалік будинку, де мешкає потерпілий. За попередньою версією міліції, зловмисник підійшов ззаду і вдарив Бойка по голові, потім ударив ножем у живіт та в район легенів.

За словами лідера партії Олега Ляшка, потерпілий отримав сім ножових поранень. Наразі він у реанімації. Міліція порушила кримінальну справу за статтею «хуліганство».

Правоохоронці дають зрозуміти, що справа «побутова», за їхніми словами, напередодні нападу Бойко відвідав одну з місцевих житлово–комунальних контор, перебуваючи у нетверезому вигляді. Але Ляшко запевняє, що це замах на вбивство, мотивом якого є помста від конкурента Бойка по виборчих перегонах у столичному 214–му мажоритарному окрузі, що на Русанівці. У коментарі «УМ» Ляшко називає ім’я Олеся Довгого, який є кандидатом від Партії регіонів. «Сьогодні представники влади не зупиняються ні перед чим, в тому числі й у намірах убити. Сім колото–різаних ран — свідчення того, що це не якесь хуліганство. Характер поранень пов’язаний iз небезпекою для життя», — переконаний лідер радикалів.

«Стан Бойка залишається важким. Операція, яку робили вночі, тривала 5 годин. Пошкоджені життєво важливі внутрішні органи. Його просто Господь врятував, що він залишився живий», — констатує Ляшко, який разом з однопартійцями і родиною Бойка провів у лікарні півночі. «Я вже звернувся з депутатським запитом до Генеральної прокуратури з вимогою притягнути вбивць до кримінальної відповідальності», — сказав Ляшко.