І для душі, і для шлунка

І для душі, і для шлунка

Цими вихiдними в райцентрі Борщів на півдні Тернопільської області відбувся вже шостий фольклорний фестиваль «В Борщівському краї цвітуть вишиванки», присвячений унікальній місцевій техніці вишивки, якої немає більше ніде у світі й у якій переважає чорний колір.

«Хоттабича» затримали

«Хоттабича» затримали

Днями в Полтаві співробітники управління Служби безпеки затримали місцевого хакера, котрий в інтернет–мережі йменував себе «Хоттабичем» і протягом п’яти днів влаштував принаймні дві «гучні» DDoS–атаки на відомі тамтешні сайти.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Постріли «в минуле»

Постріли «в минуле»

У Куцівці Смілянського району — рідному селі письменника Тодося Осьмачки, який у своїй поезії високо підняв трагічний образ українського селянина, шоковані вандалізмом невідомих, які розстріляли дороговказ до села.

Речдок зі шлунка

Речдок зі шлунка

Жертвами двох 24–річних чоловіків стала маленька дівчинка, а через кілька днів — двоє місцевих молодих жінок. У першому випадку прикрасу, яку вони зірвали з шиї дитини на очах її матері, молодики віднесли до ломбарду.

Пiар на пам’ятi Хурсенка

Пiар на пам’ятi Хурсенка

Початок вересня завжди буде позначений смутком непоправної втрати для рідних, друзів і шанувальників талановитого композитора, поета й виконавця В’ячеслава Хурсенка. У теплі осінні дні, а саме 8 вересня, три роки тому він не повернувся з риболовлі.

Усім порівну

Усім порівну

На відміну від ветеранів Другої світової війни, які воювали «За Родіну, за Сталіна», вояки УПА та підпільники ОУН на державному рівні жодних доплат до пенсій не отримують. Лише органи місцевого самоврядування Прикарпаття та кількох сусідніх областей iз власної ініціативи надають їм фінансову допомогу.

Скорочення як «злочин»

Скорочення як «злочин»

Як заявив заступник начальника Головного управління особового складу Генерального штабу Ігор Ніколаєнко, якщо зараз чисельність Збройних сил становить 193 тисячі осіб, то до 2017 року її планують зменшити до 100 тисяч солдатів.

Стан здоров’я українців — на «трійку з мінусом»

Стан здоров’я українців — на «трійку з мінусом»

Порівнявши такі дані як тривалість життя населення, рівень дитячої смертності, смертність у різних вікових групах, агент­ство Bloomberg Rankings визначило «найздоровіші» країни та ті, де є великі проблеми iз системою охорони здоров’я.

ТВій голос за свободу слова

ТВій голос за свободу слова

У суботу в Києві та інших містах України проходила неполітична акція на підтримку незалежного телеканалу ТВі. На Михайлівській площі у столиці зібралося не менше двох тисяч учасників. У регіонах, де не обійшлося без ексцесів, мітинги були не такими масовими.

Всі статті рубрики