НОВИНИ ПЛЮС

06.09.2012

Українське питання у Європі

Моніторинговий комітет ПАРЄ переніс розгляд українського питання через брак часу. Про це повідомила співдоповідач по Україні Марієтта де Пурбе–Ландін. Наступне засідання в рамках пленарної сесії Парламентської асамблеї Ради Європи відбудеться у Страсбурзі з 1 по 6 жовтня, повідомляє «Інтерфакс». Пурбе–Ландін пояснила, що позавчора на засіданні весь час було присвячено російському питанню.

Розборки в Партії регіонів

На найближчій політраді з лав Партії регіонів буде виключений народний депутат Валерій Коновалюк. Про це заявив керівник донецького обласного виборчого штабу ПР Олександр Касянюк. За його словами, як інформує сайт «Фокус», позбавлення членства в партії стане для Коновалюка покаранням за порушення партійної дисципліни. Він висунув свою кандидатуру по округу №60 із центром у Волновасі, склавши конкуренцію офіційному висуванцю ПР, генеральному директору «Донецьксталі» Олександру Риженкову.

Стеження за Тимошенко

Партія «Батьківщина» заявляє, що в лікарні «Укрзалізниці» нелегально та невідомо ким встановлено три відеокамери. Виявилося, що лише три з шести камер відеоспостереження на дев’ятому поверсі, де лікується Юлія Тимошенко, належать Державній пенітенціарній службі. «Пенітенціарна служба не знає, хто переглядає запис із трьох інших відеокамер та куди ці відеозйомки можуть потрапити», — повідомляє прес–служби ВО «Батьківщина».

Ремонт парламенту

Верховна Рада має намір виконати роботи з усунення пошкоджень, виявлених під час обстеження технічного стану металоконструкцій купола, у 2013 році. Про це повідомила прес–служба ВР.