Комсомольці проти патріотів

Комсомольці проти патріотів

Присвячений 70–річчю створення Української повстанської армії патріотичний фестиваль «Бандерштат–2012», що проходив у луцькому Центральному парку, не обійшовся без скандальних інцидентів. У суботу, 4 серпня, невідомий, пролетівши низько над головами глядачів та учасників фестивалю на параплані, скинув листівки, на яких почесного громадянина Луцька, провідника ОУН Степана Бандеру було зображено поруч iз військовим злочинцем Гітлером. Про це на своєму сайті повідомили організатори фестивалю, підкресливши, що листівки містили недостовірну та неправдиву інформацію, яка може розпалювати міжнаціональну та політичну ворожнечу.

І ватрочка для лемченят

І ватрочка для лемченят

Позавчора в урочищі Бичова Монастириського району Тернопільської області завершився ХІV Всеукраїнський фестиваль лемківської культури «Дзвони Лемківщини». У ньому взяли участь близько 50 тисяч етнічних лемків, їхніх нащадків та гостей. Свою майстерність продемонстрували 120 мистецьких аматорських і професійних колективів та понад півтори сотні народних майстрів.

Імідж — ніщо?

Імідж — ніщо?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«УМ» і надалі відстежує резонансну справу рейдерського захоплення музею «Прадавня Аратта», що в своїй експозиції виставляє унікальні предмети епохи трипільської культури. Співзасновник музею Олександр Поліщук на прес–конференції з цього приводу запевнив журналістів, що наразі справою займається прокуратура, тому «трипільці» впевнені в успіху. Символічну дату Дня незалежності України визначили як програму–«мінімум» для поновлення роботи музею. Остаточно вирішити його долю може лише більшість, а два інші співвласники «Аратти», художник Анатолій Гайдамака та історик Юрій Шилов, дозволу на закриття не давали.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Згубила професія?

Згубила професія?

Начальник слідчого управління МВС Василь Фаранник нарешті назвав ім’я головного підозрюваного у вбивстві редактора видання «Новий стиль» Василя Климентьєва. Це колишній міліціонер, співробітник харківського УБОЗу Андрій Козар, який два роки тому забрав журналіста з власного будинку і вивіз у невідомому напрямку іномаркою срібного кольору. Пан Фаранник припустив, що розправу над журналістом підозрюваний (на його рахунку, можливо, є ще два злочини) вчиняв не сам, але імена його помічників не назвав. Водночас пошуки зниклого редактора не увінчалися успіхом. Міліція також не озвучила імена замовників вбивства, але при цьому слідчі переконані, що Климентьєва більше немає серед живих і що причиною його знищення стала саме журналістська діяльність.

Ленін між «губернаторськими яйцями»

Ленін між «губернаторськими яйцями»

Пам’ятник Леніну таки має повернутися на центральну площу Черкас. Такий вердикт виніс Київський апеляційний адміністративний суд. Туди з апеляцією зверталася черкаська мерія після того, як у грудні минулого року Соснівський районний суд задовольнив позов жителя Черкас Миколи Гуріненка й постановив: відновити монумент Ілліча «на попередньому місці і в попередньо­му стані».

Допоміг опустити

Допоміг опустити

У п’ятницю, близько 17–ї вечора, знімальна група програми «Знак оклику» телеканалу ТВі разом із репортером «України молодої» приїхала на виклик мешканців вулиці Московської, що на Печерську. Громада обурилася свавіллям, яке чинять будівельники на першому поверсі будинку номер 41/8.

Помста за листівки

Помста за листівки

Пояснювати громадянам, чому не варто голосувати за Партію регіонів та її представників, ризиковано — можна загриміти за ґрати. Як повідомляє сайт «Майдан», активістів кампанії «Помста за розкол країни» Катерину Чепуру та Юрія Шивалу затримали в Сімферополі саме за поширення листівок із закликами не голосувати за ПР та кандидата–мажоритарника від цієї партії в окрузі №1 Віталіну Дзоз.

Всі статті рубрики