РАХУНКОВА ПАЛАТА

03.08.2012

189,69 млрд. гривень

становить заборгованість наших громадян перед банками. Найсправніше повертають узяті кредити мешканці Івано–Франківської, Одеської, Рівненської і Тернопільської областей, ідеться у повідомленні Незалежної асоціації банків України.

 

15 млрд. кубо–метрів газу

накопичила у своїх підземних сховищах наша держава станом на 1 серпня цього року, заявив міністр палива та енергетики Юрій Бойко.

 

200 млн. євро

кредиту залучить державна компанія «Укргідроенерго» у Європейського інвестиційного банку на реалізацію проекту з реабілітації ГЕС. Відповідне рішення схвалив Кабінет Міністрів.

 

152 млн. євро

виділить Європейський банк реконструкції та розвитку на добудову метро у Дніпропетровську, згідно з угодою мiж ЄБРР та Україною.

 

40 млн. євро

витрачають щороку громадяни України на візи до країн Європейського Союзу, а 40% прохачів відкривають візу через нелегальні або напівлегальні фірми–посередники, повідомляє громадська ініціатива «Європа без бар’єрів».

 

28,6 млн. євро

коштуватиме будівництво сервісної бази для швидкісних поїздів у Варшаві, заявив голова правління компанії PKP Intercity Януш Маліновський.

 

15 тис. ДТП

в яких загинули 2,4 тис. людей, сталися на українських дорогах з початку року. Ще 19 тис. осіб отримали тілесні ушкодження, повідомив заступник начальника Управління ДАІ Володимир Резніков.

 

300 тис. євро

має виплатити держава Україна 114 своїм громадянам за затримку виконання судових рішень, постановив Європейський суд з прав людини, розглянувши більше ста скарг від українців.

 

52,39% громадян

Європейського Союзу виступають за встановлення безвізового режиму між Україною та ЄС просто зараз, свідчать результати опитування, проведеного на замовлення Інституту світової політики.

 

51% українців

виступають проти надання російській мові статусу другої державної. Підтримують таке рішення 41% опитаних, 8% не визначилися, дослідила Соціологічна група «Рейтинг».

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>