Піратська «Колючка»

Піратська «Колючка»

Є у критській «короні» ще один цікавий своєю історією острів — Спіналонга. Від Криту його відділяють лише кілька кілометрів Елундської протоки. До речі, саме з розташованого на критському боці містечка Елунда розпочиналася туристична індустрія Криту, і нині його вважають одним із найбільш елітних курортних центрів острова. Недарма тут щороку відпочивають Мадонна та Леді Га–Га. Затока Мірабелло між Елундою, Спіналонгою та іншими дрібнішими острівцями є казково красивою. Але туристів сюди приваблює передусім захоплююча й сумна історія цих місць.

Коли вже не допомагають жодні припарки

Коли вже не допомагають жодні припарки

За даними німецьких ЗМІ, головні кредитори Греції, зокрема й Німеччина, відмовляються надавати Афінам подальшу допомогу, яка виходить за межі попередніх обіцянок. Міністр економіки ФРН, лідер Вільної демократичної партії Філіп Реслер зазначив в інтерв’ю телеканалу ARD, що дивиться на Грецію більш ніж скептично. За його словами, ймовірно, що Греція не зможе виконати свої завдання. Якщо так станеться, припустив Реслер, то ніяких наступних виплат від міжнародних позичальників греки не отримають. На думку головного німецького фінансиста, «вихід Греції з єврозони багатьох уже давно не лякає».

Рай на пороховій діжці

Рай на пороховій діжці

Серед кількох тисяч островів Греції чи не найвідомішим — і завдяки міфам, і з огляду на сучасні пропозиції туристичного відпочинку — є Крит. Острів, на якому царював легендарний Мінос, убивав свої жертви Мінотавр і прославився Тесей, справді має чим привабити туристів. Проте якщо Крит є туристичною короною Греції, то навколишні, хай дрібніші, але не менш прекрасні острови є перлинами в цій короні. Поміж яких білосніжно–блакитним діамантом сяє Санторіні — елітний курорт за наших часів і одна з найбільших загадок античного світу.

Всі статті рубрики