Із патріарха — у політики

Із патріарха — у політики

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Як уже писала «УМ», сьогодні патріарх Московський і всієї Русі Кирил укотре приїде до Києва, де планує пробути три дні. За інформацією наближеної до влади газети «Сєгодня», цього разу глава РПЦ не планує зустрічатися з Віктором Януковичем. І, мовляв, причина не в особистих взаєминах екзарха і Президента, а в «похолоданні» між Кремлем і Банковою. Відносини між Путіним і Януковичем погані, то навіщо ж Його Святості Кирилу дратувати свого президента?

Шахтарям усюди в нас дорога

Шахтарям усюди в нас дорога

Відучора набрав чинності підписаний Президентом Закон «Про внесення змін до Закону України «Про підвищення престижності шахтарської праці». Як повідомляє громадянська мережа «Опора», відповідно до внесених поправок, «право на вступ до вишу поза конкурсом отримали особи, чиї батьки мають стаж підземної роботи не менше 15 років або загинули внаслідок нещасного випадку на виробництві, чи стали інвалідами I або II групи. Такі особи мають право на пільгу протягом трьох років після здобуття загальної середньої освіти. До внесення змін повнолітні абітурієнти були позбавлені права на позаконкурсний вступ, оскільки закон поширювався лише на дітей шахтарів (до 18 років)».

Останній путь козака Микити

Останній путь козака Микити

На Черкащині, у центрі Чигирина, неподалік будівлі Національного історико–культурного заповідника «Чигирин», встановили перехідну модель пам’ятника козаку Микиті Галагану — більше трьох метрів заввишки. Цей чоловік служив у війську Богдана Хмельницького і під час Корсунської битви 1648 року, за дорученням гетьмана, завів поляків у засідку, пожертвувавши своїм життям.

Розважилися побоїщем

Розважилися побоїщем

У селі Телепине Кам’ян­ського району в бар заскочила група невідомих чоловіків, які ні сіло ні впало почали лупцювати всіх, хто траплявся їм під руки та ноги. Люди кажуть, що загалом постраждали аж п’ятнадцять місцевих жителів, в основному молоді, є серед них і жінки. «Міліція вже затримала сімох нападників. Вони приїхали до охоронця ставка з Черкас, пиячили біля води, тоді їм стало нудно, тож пішли в наступ на бар. Били всіх підряд без жодної причини», — розповів «УМ» сільський голова Телепиного Олександр Конюшенко.

«Доторканний» запас

«Доторканний» запас

З огляду на значний недобір ранніх зернових культур (насамперед, продовольчої пшениці) через посуху та інші «сюрпризи» природи експерти аграрного ринку прогнозують подорожчання хліба вже найближчим часом. Однак цю аксіому залежності між попитом і пропозицією беруться спростовувати наші урядовці. Днями на прес–конференції в Полтаві перший заступник аграрного міністра Микола Безуглий, відповідаючи на запитання «УМ», запевнив, що «немає ніяких підстав для підвищення цін на хліб протягом усього маркетингового року». Оскільки, мовляв, держава вжила всіх заходів, щоб мати в Аграрному фонді півторарічний запас зерна. Тож перехідні запаси минулого року та цьогорічні форвардні закупівлі, за словами пана Миколи, дозволяють мати 1 мільйон 700 тисяч тонн пшениці й жита за цінами, які значно нижчі за ті, що склалися сьогодні на ринку.

Фонтани і пляжі — не для купання!

Фонтани і пляжі — не для купання!

Усі пляжі Києва на сьогодні непридатні для купання. Як наголосив на прес–конференції з цього приводу старший науковий співробітник відділу екології водойм Інституту гідробіології НАНУ Юрій Плігін, це не означає, що на кожному пляжі стоятиме міліціонер, який не пускатиме людей у воду. Просто санепідемслужба столиці попереджає: купатися не варто через небезпеку заразитися інфекціями, які знайшли в дніпровській воді.

«Тайна сповіді» пастора

«Тайна сповіді» пастора

Колишнього моряка далекого плавання Миколу Іващенка, який іменує себе єпископом духовного управління християнських церков і старшим пастором неохристиянської Церкви Ісуса Христа, звинувачують у надмірній «любові» до дітей. За радянських часів 61–річний священнослужитель був засуджений тричі, зокрема й за статеві відносини з неповнолітніми хлопчиками. У підозрюваного семеро своїх дітей, він інвалід I групи. Правоохоронці вже мають свідчення кількох малолітніх, які стверджують, що батюшка був до них занадто «люб’язний».

Всі статті рубрики