Бізнес за «наших»

Бізнес за «наших»

Партія малого та середнього бізнесу підписала декларацію Союзу патріотичних сил на підтримку «Нашої України» та ухвалила рішення про участь у передвиборчому об’єднанні під помаранчевим прапором Віктора Ющенка. «Партія вирішила підтримати ініціативу Віктора Ющенка, оскільки і до Помаранчевої революції, і під час її, і після Президент Ющенко підтримував розвиток малого й середнього бізнесу в Україні, працював на поліпшення умов його функціонування, — каже в коментарі «УМ» екс–голова Партії малого та середнього бізнесу, а нині член політради ПМСБУ Ярослав Місяць. — Зокрема, Ющенкові вдалося зменшити адміністративний тиск на ринку, Ющенко спромігся залучити іноземні, переважно західні, інвестиції. Тож середній клас справедливо вважав його своїм провідником».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Степан Хмара: Приймаючи закон про мови, «Регіони» показали, як проводитимуть вибори

Степан Хмара: Приймаючи закон про мови, «Регіони» показали, як проводитимуть вибори

Яким чином сприймати демонстрації на захист української мови — як точку кипіння, після якої почнеться мобілізація народних мас супроти знахабнілої владної верхівки, чи лише як один із етапів «підігріву» народного гніву? Народний депутат кількох скликань, багаторічний в’язень радянських тюрем Степан Хмара вважає: революція рано чи пізно буде. І ті, що вгорі, так чи інакше дограються.

Утім у Хмари є закиди не лише на адресу влади — він має запитання й до опозиції. Після того, як законопроект про засади мовної політики пройшов перше читання, опозиція божилася: ляже кістьми, аби не допустити ухвалення в остаточній редакції. Але масштаб «красоти ігри» опозиціонери недооцінили, кістьми не лягли. На відчайдушні кроки — кинутися в президію, спробувати себе в голодуванні — спромоглися одиниці. Випробовуючи міцність лобів на одних граблях, опозиція наступає й на інші. Наступні вибори — нагода змінити владу. Але узгодження списків і кандидатів відбувається таким чином, що нинішня влада може залишитися на насидженому місці. Хоча шанс — він є завжди.

Гріх номер один — підкуп

Гріх номер один — підкуп

У мережі інтернет з’явився веб–ресурс «Майдан–моніторинг», на який «зливатимуть» задокументовані, тобто з фото– і відео­–зйомкою, скарги про порушення Закону «Про вибори». Передвиборча ініціатива належить Громадському інформаційно–методичному центру «Всесвіт», фінансує проект соросівський фонд «Відро­дження».

Без Юлі й бійки — ніяк

Без Юлі й бійки — ніяк

Завтра в Києві Вищий спецсуд із розгляду цивільних та кримінальних справ має продовжити розгляд касаційної скарги Юлії Тимошенко на вирок Печерського райсуду у «газовій» справі, яким її засуджено до семи років позбавлення волі. Утім захист Леді Ю майже не має сумнівів, що розгляд касації вже утретє перенесуть через неявку хворої скаржниці, яка лікується під вартою у Харкові. І це при тому, що присутність засудженої під час розгляду касації не є обов’язковою.

Всі статті рубрики