Проща на той світ

10.07.2012
Проща на той світ

Росія вчора указом президента Путіна офіційно була в жалобі — не лише через трагічні події в Краснодарському краї, де затопило ціле місто Кримськ, а й у зв’язку з катастрофою російського автобуса в Україні, яка призвела до численних людських жертв.

Трагічна ДТП сталася недільного ранку о 05:30 на автошляху «Київ—Чернігів—Нові Яриловичі», між населеними пунктами Топчіївка—Красне. Водій пасажирського автобуса Scania, рухаючись iз села Великі Луки Псковської області Росії до Києва, не впорався з керуванням та з’їхав на ліве узбіччя дороги, внаслідок чого автобус перекинувся. У салоні перебували 43 людини (всі — громадяни Російської Федерації), з них 41 пасажир та два водії. Внаслідок аварії загинуло 14 людей, ще 29 отримали травми різного ступеня важкості. Пасажири злощасного автобуса були прочанами, які їхали з Великих Лук Псковської області в Почаївську лавру.

«О 15:00 до аеродрому МНС України у Ніжині (Чернігівська область) для того, щоб забрати постраждалих та тіла загиблих і надати додаткову допомогу громадянам, прибули два літаки міністерства Російської Федерації у справах цивільного захисту, надзвичайних ситуацій і ліквідації наслідків стихійних лих. На місці події працювала урядова комісія, створена для розслідування причин дорожньо–транспортної події. Загалом до ліквідації наслідків ДТП було залучено 104 людини та 34 одиниці техніки», — повідомили «УМ» у прес–службі Міністерства надзвичайних ситуацій України.

Наразі стан постраждалих росіян не особливо покращився. «14 осіб, які перебували в тяжкому стані, за сприяння російського Міністерства надзвичайних ситуацій літаком направили на лікування до Москви. Ще 12 постраждалих із травмами середнього та тяжкого ступенів перевезли до лікарень Пскова. Троє росіян із украй тяжкими травмами перебувають наразі у Чернігівській міській лікарні № 2. Зранку їхній стан лікарі кваліфікували як стабільно тяжкий. До постраждалої пацієнтки Морякової сьогодні прибули брат, дві сестри та інші родичі з Росії», — розповів учора в коментарі «УМ» начальник Центру пропаганди територіального управління МНС у Чернігівській області Андрій Хожаїнов.

За фактом аварії автобуса з російськими прочанами в Чернігівській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу. Наразі слідство триває. За даними деяких ЗМІ, з посиланням на працівників міліції, водій автобуса (також громадянин РФ) міг заснути. Чоловіка заарештовано, він перебуває в СІЗО.

Президент Росії Володимир Путін доручив виплатити родинам загиблих в автокатастрофі в Україні по мільйону рублів із федерального бюджету. Прем’єр–міністр України Микола Азаров, висловивши співчуття рідним і близьким загиблих, доручив провести ретельне розслідування причин цієї ДТП.