Повний вперед

27.06.2012
Повний вперед

Наталія Королевська з двома сотнями претендентів на потрапляння у список.

Позавчора лідерка партії «Україна — Вперед!» Наталія Королевська презентувала в Києві перші підсумки формування Народного списку потенційних кандидатів у народні депутати. Хол на тисячу місць у Гранд­холі на Оболоні був заповнений вщерть, партійні та громадські активісти з’їхалися з усієї України. Королевська вийшла до мікрофона у бежевому жакеті, салатовій блузці й туфлях такого самого кольору, вигляд доповнювало намисто.

«Ми ухвалили рішення сформувати команду із людей нового покоління. Це ті люди, які зможуть бути вище від політичних інтриг, кулуарних домовленностей та корумпованої політики минулого. Це ті люди, які вирішуватимуть реальні проблеми реальних людей, — заявила народний депутат. — Хтось має почати зміни з себе. І хто, якщо не ми, і коли, якщо не зараз? Ми інші, ми — альтернатива старим політикам».

І справді, якщо не рахувати заступника голови партії Євгена Суслова, журналісти не помітили в залі знайомих облич. До творення Народного списку Королевської долучаються «свіжі» особистості.

 

Механізм добору

Як твердить Наталія Королевська, в Україні вперше відкрито формується політична команда. Чотири місяці тому з’явилася партія, відкрита для всіх небайдужих і здатних змінити життя в країні. Із 1 червня, відколи на партійному сайті «Україна — Вперед!» стартував проект із прийому пропозицій від народу, з’явилося понад тисячу охочих стати народними депутатами від політичної сили Королевської. Політрада партії затвердила чверть із них. Двісті достойників унесли у список для всенародного голосування — своєрідного «народного відбору» в інтернеті та на вулицях.

Тож відучора і до 27 липня на сайті партії Ukraina­vpered.com та в пересувних пунктах голосування у різних містах відбуватиметься відкрите голосування за Народним списком. Унесені у список претенденти за цей час повинні переконати виборців своїми програмами та ідеями розвитку країни. Найрейтинговіші висуванці, які отримають максимальну підтримку громадян, стануть членами офіційного партійного списку і братимуть участь у парламентських виборах. Підсумки результатів будуть підбиті з’їздом партії, який відбудеться орієнтовно 30 липня — 1 серпня.

Нова команда

«Ми пообіцяли створити новий економічний план — і ми його створили. Ми пообіцяли відкрити партійні списки — і ми їх відкриваємо. Ми пообіцяли привести в політику нових лідерів — і ми це робимо», — заявила у своєму виступі Королевська.

За словами пані Наталії, перед кандидатами до партійного списку стоїть завдання розробити деталізовану «дорожню карту» розвитку економіки та заслужити мандат довіри людей. Оскільки бізнесмен Королевська добирає свою команду передусім із підприємницького середовища, то якість роботи кандидатів, на думку Наталії Юріївни, оцінюватиметься, зокрема, й за кількістю створених високооплачуваних робочих місць, процвітанням малих і середніх підприємств.

«Ми маємо дійти до кожного українця, дізнатися про реальні проблеми, якими живуть люди, і донести до кожного наш економічний план, — закликала Королевська присутніх і наголосила: — Ми маємо об’єднатися з суспільством та стати з людьми однією командою, яку об’єднує єдина мета — нова економіка, нові робочі місця та високі соціальні стандарти. Прийшов час нашому поколінню брати відповідальність за країну на себе та будувати таку Україну, якою будемо пишатися ми та наші діти. (...) Ми формуємо команду, яка зробить ідею будівництва нової економіки національною ідеєю для всієї країни».

«Народний список» — це можливість для нових лідерів реалізувати себе. Це, швидше, не партійний, а національний проект, — зазначив член політради партії «Україна — Вперед!» Олександр Холопов. — У кожного з нас своя історія, всі ми прийшли в Народний список із різних причин. Ми всі різні, різних професій, досвіду, місця проживання, але всіх нас об’єднує одне — бажання нормально жити та працювати у своїй країні».

Наталія Королевська йтиме першим номером у списку. І вже натякає на президентські амбіції. «Ми будуємо свою кредитну політичну історію, щоб у майбутньому отримати ще більший кредит довіри», — повідала депутатка журналістам свої плани.

На запитання, чому її партія не приєдналася до об’єднаної опозиції і виступає фактично її конкурентом, Королевська відповіла: «Політикам зараз головне — об’єднатися з людьми. Єдиний кандидат має бути від людей, а не від опозиції. Я категорично проти політичної монополії. У політику має прийти здорова конкуренція».