Затягнута касація

Затягнута касація

Вищий спеціалізований суд iз розгляду цивільних та кримінальних справ ніяк не розпочне розгляд касації на вирок екс–Прем’єру Юлії Тимошенко у «газовій справі», яким її засуджено до семи років «колючки». Причина? Відсутність самої скаржниці, яка наразі лікується в Харкові за межами колонії, але під пильним наглядом тюремного конвою. І байдуже, що, згідно iз законодавством, присутність засу­дженої під час розгляду касації є її правом, а не обов’язком. Тимошенко скористатися цим правом не побажала, про що засвідчила її письмова заява до суду, але бачити її на процесі хочуть представники обвинувачення, а відтак і колегія суддів на чолі зі Станіславом Міщенком.

Будемо плескати в долоні?

Будемо плескати в долоні?

На початку червня до Верховної Ради було подано скандальний законопроект «Про порядок організації і проведення мирних заходів» iз рекомендацією до прийняття. Що це означатиме для України, вчора пояснювали журналістам громадські діячі. Серед опозиції та громадських організацій давно виникла тривога через законопроект №2450, що на розгляді у Верховній Раді ще з 2008 року. «Його ще Тимошенко вносила, — каже «УМ» Олексій Шевченко з Громадського руху «Контроль заради справедливості». — Хоча можемо не сумніватися: щойно закон приймуть, нинішня влада припише його винятково собі».

Хто кого вигнав?

Хто кого вигнав?

Ранкову радіопрограму Wojewodzki Figurski Poranny WF на варшавському радіо Eska Rock закрито. До такого рішення керівництво радіостанції вдалося після міжнародного скандалу: ведучі Куба Воєвудський та Міхал Фігурський у прямому ефірі образили українських заробітчанок. Обурена висловлюваннями на кшталт «А знаєш, що я вчора зробив після матчу з Україною? Я вигнав свою українку. Якби була трохи симпатичніша, я б її ще зґвалтував», низка неурядових польських та українських організацій у Польщі передала до прокуратури матеріали про порушення журналістами законодавства, яке забороняє ксенофобські висловлювання та передбачає за них позбавлення волі до трьох років.

Летите в «Бориспіль»? Залиште цінні речі вдома!

Летите в «Бориспіль»? Залиште цінні речі вдома!

Пасажири, які користувалися послугами Київського міжнародного аеропорту «Бориспіль», часто обурювалися, що їхній багаж затримували на кілька годин, а потім валізи приходили розпакованими — зі зламаними кодовими замками й без цінних речей. Учора прес–служба прокуратури Київської області повідомила про затримання кількох «багажних крадіїв». Ними виявилися три вантажники та працівник департаменту внутрішньої безпеки. «Незважаючи на те, що до обов’язків працівника внутрішньої безпеки входило саме упередження доступу до майна пасажирів, він безпосередньо супроводжував крадіїв iз метою прикриття їхніх злочинів. А також забезпечував переміщення викраденого через контрольні пункти і подальшу реалізацію», — йдеться в повідомленні.

Стихійне Трипілля

Стихійне Трипілля

Наприкінці червня придніпровські схили Ржищева під Києвом заселять мешканці «Трипільського кола». Мистецько–екологічний фестиваль відбуватиметься вп’яте, і якщо в минулі роки тематикою обирали одну з чотирьох стихій (воду, землю, повітря та вогонь), то «ювілейне» дійство проходитиме під гаслом «Парад стихій!».

Кучму судитиме Європа?

Кучму судитиме Європа?

Кучма у справi про вбивство Гонгадзе — не винен. Принаймнi вітчизняне правосуддя вже в третій інстанції підтвердило рішення Печерського райсуду столиці, яким ще півроку тому було визнано незаконним порушення слідчими ГПУ кримінальної справи щодо Леоніда Кучми.

На фронті — мігрені

На фронті — мігрені

Похолодання, яке насунулося на Україну після 35–градусної спеки, буде нетривалим. «Упродовж цього тижня практично на всій території країни стовпчики термометрів показуватимуть від 9 до 15 градусів тепла вночі й від 19 до 24 тепла — вдень. Очікується також атмосферний фронт, який принесе з собою невеликі постійні дощі. Сьогодні опади очікуються переважно у східних регіонах, 28 червня пройдуть зливи майже в усіх областях, — розповіла «УМ» начальник відділу метеорологічних прогнозів «Укргідрометцентру» Людмила Савченко. — Проте вже після 28–го очікується значне потепління, підвищення температури, яке прийде із Заходу. У Криму та на півдні погода буде прекрасною для відпочинку, лише завтра пройдуть короткочасні дощі».

Всі статті рубрики