Прибуткова «Сага»

22.06.2012
Прибуткова «Сага»

Щоб заробити великі гроші, в наші часи не обов’язково мати талант чи надмірну працелюбність. Головне — потрапити в правильний час у правильне місце. Зірка «Сутінкової саги» Крістен Стюарт належить саме до таких везунчиків. Ні акторськими здібностями, ні особливою вродою дівчина не відзначається, проте саме їй пощастило пройти кастинг на головну жіночу роль в екранізації «вампірської» епопеї Стефані Майєр. І понеслося...

До «Сутінків» Крістен знімалася чимало, адже акторську кар’єру почала ще з восьми років. Проте шалену популярність і величезні прибутки їй принесло саме перевтілення у закохану в упиря Беллу Свон. Завдяки цій ролі гонорари 22–річної актриси стрімко зросли, і за минулий рік Стюарт заробила аж 34,5 мільйона доларів. Такі дані наводить журнал «Форбс», який поставив Крістен на перше місце в оприлюдненому днями рейтингу найбільш високооплачуваних актрис.

Ненабагато відстала від лідерки 39–річна білявка Камерон Діаз. Комедія «Училка» за її участю зібрала у світовому прокаті 216 мільйонів доларів при 20–мільйонному бюджеті, а Камерон за рік заробила загалом 34 мільйони. Замикає трійку лідерів нев’януча Сандра Буллок з її 47 роками і 25 мільйонами.

Аж на четвертій сходинці несподівано опинилася Анджеліна Джолі з 20 «лимонами», яка торік ділила першу сходинку аналогічного рейтингу із Сарою Джессікою Паркер. Цього разу Сара пасе задніх на сьомому місці з 15 мільйонами, а на п’ятому місці — Шарліз Терон із 18 «лимонами». Також до десятки найкращих увійшли Джулія Робертс (16 мільйонів), Меріл Стріп, Крістен Віг та Дженніфер Аністон.