Виборів ще немає, а фальшивки вже є

20.06.2012

Виборчі перегони ще не стартували, а на Черкащині в декого помітно здають нерви. Хтось так боїться опозиційних кандидатів на мажоритарних округах, що вже надрукував та порозклеював у кількох районах фальшиві листівки.

За словами прес–секретаря Черкаської об’єднаної опозиції Тетяни Воронцової, щойно розповсюдили інформацію про те, кого соціологи вважають фаворитами майбутніх виборчих перегонів від об’єднаної опозиції, як виборцям почали підкидати листівки з чорним піаром проти ймовірних кандидатів у депутати. Яскравим прикладом такого «кілерства», наголошує вона, є листівка проти керівника виборчого штабу Черкаської об’єднаної опозиції Анатолія Бондаренка. Ними буквально в одну ніч закидали жителів рідного для Бондаренка міста Лисянка.

Опоненти не придумали нічого кращого, зазначає пані Тетяна, як повторно випустити листівку, якою вже засипали Лисянку в 2010 році, коли Бондаренко балотувався до Черкаської обласної ради. Навіть назву громадської організації, яка ту листівку складала, залишили стару — якась неіснуюча ГО «Українці проти корупції». Та із набором «компромату» піарники не заморочувались: розікрав, знищив, привласнив, хоча в Лисянці всі знають Бондаренка давно, і на його земляків такий піар не діє.

Фальшиву листівку зі словесним брудом проти нинішнього народного депутата Анатолія Семиноги розповсюдили в населених пунктах Смілянського району, звідки він родом і де часто буває.

«Я чітко знаю, хто і для чого це робить. Єдине, що можу сказати, — подібна лінія поведінки притаманна лише тим, хто боїться сильних опонентів. Доводити свою спроможність як депутата необхідно реальними справами, а не брудними технологіями», — каже в коментарі «УМ» Анатолій Семинога, колишній БЮТівець, а нині позафракційний.

За його словами, по селах Смілянщини вже їздять потенційні кандидати в народні депутати та їхні люди, які роздають виборцям по 100 гривень, збирають паспортні дані про тих, хто погодився голосувати за кандидата, а ще 100 гривень обіцяють видати вже після виборів.