ХРОНІКА

20.06.2012

Теніс

Сергій Бубка–молодший успішно стартував на Уїмблдонському турнірі — третьому в цьому році змаганні з серії «Великого шолома». У першому раунді відбору донеччанин здолав досвідченого американця Роббі Джинепрі — 4:6, 6:2, 6:4.

Учора по обіді в боротьбу вступили наші дівчата. Ось результати їхніх матчів: Еліна Світоліна — Гарбін Мугуруса–Бланко (Іспанія) — 3:6, 0:6; Юлія Бейгельзімер — Флоренсія Молінеро (Аргентина) — 6:2, 6:0. Колишня киянка Тетяна Лужанська, котра тепер виступає під прапором США, зійшлася з японкою Місакі Дої (4) — 3:6, 5:7.

* * *

У першому колі парного розряду трав’яного турніру WTA в голландському Хертогенбосху українка Катерина Бондаренко та ізраїльтянка Шахар Пеер поступилися румунському дуету Бегу/Нікулеску (4) — двічі по 3:6.

Фехтування

У понеділок на чемпіонаті Європи в італійському Ліньяно завершилися індивідуальні змагання. У чоловічій шпазі найвище, на дев’ятому місці, розташувався Дмитро Карюченко. Власник ліцензії на Олімпіаду–2012 програв в 1/8 фіналу титулованому французу Жану–Мішелю Люсенаю (7:15).

У жіночій рапірі Ольга Лелейко й Катерина Ченцова дісталися лише 1/16 фіналу.

У перших двох видах командних змагань наші до п’єдесталу не дотягнулися. Чоловіки–шаблісти програли росіянам у чвертьфіналі (31:45) і посіли шосте місце. А жінки–шпажистки поступилися в матчі за «бронзу» команді Естонії (32:34).

Академічне веслування

Українська жіноча четвірка парна виграла вже третій етап Кубка світу поспіль. Цього разу Яна Дементьєва, Катерина Тарасенко, Наталія Довгодько й Анастасія Коженкова тріумфували в Мюнхені.

Хокей

Київський «Беркут» оголосив про завершення комплектації складу. Середній вік гравців, якими керує словацький фахівець Мілош Холан, — аж 31 рік. Із 28 виконавців 13 — українці, шестеро представляють Росію, по чотири — Словаччину й Білорусь, один — литовець. До «Беркута» перейшли досвідчені захисники Олександр Побєдоносцев і Сергій Климентьєв, а також нападник Андрій Міхнов. Підготовку до сезону колектив почне 2 липня.

Ще один форвард збірної України Олександр Бобкін з Донецька перебрався до Львова.

* * *

У наступному сезоні української ПХЛ знову гратимуть вісім команд. Відбулася лише одна заміна — замість «Харківських акул» у лізі виступить відроджене «Динамо» з того ж міста. А «Акули» планують грати в молодіжних змаганнях.

* * *

Сезон 2012/13 рр. у КХЛ відкриється 4 вересня матчем за «Кубок «Локомотива». У Москві зіграють фіналісти минулого Кубка Гагаріна — столичне «Динамо» й омський «Авангард».

Нагадаємо, у сезоні 2012/13 в елітній лізі Росії виступатиме й донецький «Донбас».

* * *

Один із найзірковіших хокеїстів сучасності — чех Яромір Ягр, якому нещодавно виповнилося 40, хоче ще один рік провести в НХЛ. Минулого сезону форвард виступав у «Філадельфії», але стосовно нового контракту сторони не домовилися, тож Ягр вирішив вийти на ринок вільних агентів.

Футбол

Федерація футболу Італії оприлюднила список штрафних санкцій за організацію договірних матчів. Усього покарано 52 особи й 21 клуб. «Пескара», яка повернулася до серії А після 20–річної перерви, почне турнір із двома очками в мінусі, а подібне рішення щодо «Аталанти» ще не затвер­джено. Найбільші фінансові штрафи — по 50 тисяч євро — наклали на «Сампдорію» й «Сієну». Четверо футболістів отримали відлучення від футболу на п’ять років.

Шахи

Українка Катерина Лагно втратила лідерство на Гран–прі ФІДЕ серед жінок у Казані (Росія). У восьмому турі донеччанка чорними фігурами поступилися вірменці Еліні Данелян, яка й вийшла на перший рядок із п’ятьма очками в активі. Перед цим Катя переграла росіянок Костенюк і Галямову, а також розійшлася нічиєю з чемпіонкою світу — китаянкою Хоу Їфань.

У Лагно стало 4,5 бала, й вона ділить місця з другого по четверте. Після вчорашнього вихідного шахісткам належить провести ще по три партії.