Хто у спорті найбагатший

20.06.2012
Хто у спорті найбагатший

Флойд Мейвезер.

Відомий журнал «Форбс» опублікував новий список 100 найбільш високооплачуваних спортсменів. На першому місці — непереможний американський боксер Флойд Мейвезер, який зараз… відбуває тримісячне тюремне ув’язнення в Лас–Вегасі за обвинуваченням у нападі на колишню подругу.

35–річний темношкірий чемпіон світу WBA у першій середній ваговій категорії має два прізвиська — Претті Бой (Красунчик) та Мані (Гроші). І недарма. На двох боях минулого року Мейвезеру вдалося заробити 85 млн. доларів.

Другу сходинку рейтингу із 62–мільйонним доходом займає ще один боксер, одвічний конкурент Мейвезера Менні Пак’яо. До речі, філіппінець днями позбувся пояса чемпіона WBO у напівсередній вазі, програвши за очками американцеві Тімоті Бредлі.

Третій у списку — американський гольфіст Тайгер Вудс, що лідирував у рейтингу «Форбс» із 2001 року. На цей раз йому вдалося заробити 59,4 млн. дол.

Четверту позицію посідає баскетболіст «Маямі» Леброн Джеймс — 53 млн., і лише після нього йде перший білошкірий спортсмен — швейцарський тенісист Роджер Федерер із 52,7 млн.

Представник Англії, півзахисник футбольного клубу «Лос–Анджелес гелексі» Девід Бекхем — восьмий із 46 мільйонами доларів. Трохи менше заробив португалець Кріштіано Роналдо — 42,5 млн.

Український боксер Володимир Кличко — на 24–й сходинці із 28 мільйонами. Найбагатша з росіян — тенісистка Марія Шарапова, 26–та, в неї за рік 27,6 мільйона.

Найбільше місць у сотні — 30 — отримали представники американського футболу.