«Церква — єдина сила, яка може консолідувати народ»

«Церква — єдина сила, яка може консолідувати народ»

На велике православне свято Усіх Святих Донеччину відвідав патріарх Української православної церкви Київського патріархату Філарет. За словами Святійшого, це було планове відвідання однієї з єпархій Київського патріархату, які він здійснює протягом останніх 16 років. Проте для вірян УПЦ КП цього регіону візит Патріарха став великим святом. «Для нас це урочиста подія, — каже архієпископ Донецький і Маріупольський УПЦ КП Сергій. — Святійший сьогодні зробив нам справжній Божий дарунок: освятив нове єпархіальне управління та церкву на честь святого Філарета Милостивого, які були зведені за його безпосереднього сприяння. Тепер вірні Київського патріархату матимуть у центрі Донецька власне єпархіальне управління та храм, де правитимуть службу во славу Господа й України». Прикро, але представники місцевої влади і більшість журналістів приїзд Фiларета проігнорували, надавши перевагу висвітленню відкриття новозбудованої дорожньої Ясинуватської розв’язки, яку саме в цей час відкривали міністр транспорту та інфраструктури Борис Колесников і «губернатор» Донеччини Андрій Шишацький.

А тепер побавимося в дефіцит!

А тепер побавимося в дефіцит!

Особи, близькі до трейдерського лобі, схоже, придумали, як запобігти зниженню цін на бензин у ситуації, коли вартість нафти на світових ринках продовжує падати. Як відомо, така тенденція, за логікою, змушує власників автозаправок знижувати вартість пального. А це, як відомо, втрата прибутків. Так, наступним кроком мало би стати здешевлення А–95 на 70 копійок.

Трохи вбивали?

Трохи вбивали?

У ході слухання, яке проходило позавчора в Центральному райсуді Миколаєва, обвинувачені Євген Краснощок і Максим Присяжнюк частково визнали свою провину. Третій підозрюваний, Артем Погосян, своєї провини у знущанні над Оксаною Макар не визнає. B обвинувальному висновку, який виголосили в залі суду, йдеться: «Всі троє обвинувачених, розуміючи безповоротність ситуації, коли в Оксани на шиї вже були сліди задушення й на тілі видно побої, бажаючи приховати сліди злочину, почали переслідувати мету вбивства шляхом спалювання тіла, що в результаті не дозволить ідентифікувати тіло. Згідно з висновком і свідченнями підсудних, перенести дівчину в підвал недобудованої будівлі запропонував Максим Пpиcяжнюк, який недавно працював в Управлінні культури та охорони культурної спадщини Миколаївської міськради».

Невже посадять?

Невже посадять?

Прокуратура Підволочиського району прийняла чергове рішення щодо справи про розслідування жорстокого вбивства подружжя пенсіонерів у селі Іванівка. Як «УМ» повідомляла, один iз молодих чоловіків, у якого правоохоронці брали свідчення, вистрибнув iз третього поверху райвідділу міліції, а на одному з місцевих сайтів з’явилася анонімна скарга про знущання над іншими затриманими у цій справі.

12 мільйонів — одному. Але не одразу

12 мільйонів — одному. Але не одразу

Про це на прес–конференції в УНІАН повідомила директор iз маркетингу компанії МСЛ Вікторія Цомая. «За ліцензійних умов у нас — півтора року на виплати», — сказала вона. У свою чергу Микола, володар рекордного виграшу в 12 млн. гривень, повідомив, що в цю лотерею грає вже сім років, але, незважаючи на величезний виграш, грати в «Лото–Забаву» продовжуватиме. «А раптом ще пощастить!» — сподівається новий мільйонер iз Луганська.

Украдене Євро–2012

Украдене Євро–2012

Схоже, що на проведенні в Україні європейського футбольного чемпіонату вирішили нажитися всі кому не ліньки. Днями проти двох тернопільських підприємців порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 229 Кримінального кодексу України (незаконне використання товарного знака). Чи то подружжя було не в курсі, що таке інтелектуальна власність і ексклюзивне право на використання символіки, чи то вирішили тихенько обійти закон, щоб заробити на «гарячій» сувенірній продукції, але факт залишається фактом.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Іномарки подорожчають?

Іномарки подорожчають?

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі вирішила підняти мито на автомобілі, які ввозять в Україну, проте деталі цього рішення наразі не оприлюднюють, пише видання «Банківський портал». Чи будуть нові митні ставки настільки високими, як обіцяв міністр економіки Петро Порошенко, стане відомо лише після публікації рішення в офіційному виданні «Урядовий кур’єр».

Всі статті рубрики