Вийдуть вони із народу

06.06.2012
Вийдуть вони із народу

Лідери партії «Україна — Вперед!» Наталія Королевська та Євген Суслов на прес–конференції.

Рівно за п’ять місяців до парламентських виборів партія «Україна — Вперед!» оголосила про початок формування Народного списку. Як повідомили на прес–конференції голова партії Наталія Королевська та її заступник Євген Суслов, ідеться про всенародний відбір кандидатів у депутати для списку «Україна — Вперед!».

На зустріч із журналістами народна депутатка прийшла без прикрас, у темно–синьому піджаку, кораловій блузі й чорних брюках. Почала виступ із привітання українців із Днем захисту дітей, заради майбутнього яких і був презентований проект «Народний список».

«Ми взяли на себе непростий обов’язок здійснити реальні зміни в країні, — сказала Наталія Королевська. — Для цього потрібно в першу чергу змінити якість політики».

Партія «Україна — Вперед!» поставила за мету дати українцям альтернативу — за принципом «знизу вгору» сформувати відкритий список кандидатів до Верховної Ради, який складатиметься з нових облич. До цієї команди може потрапити будь–яка ініціативна людина або громадський активіст — ті, хто вірить у себе і не замішаний у корупції. «Ми шукаємо людей моралі та принципу. Ми надамо політичний ліфт громадським лідерам, які своїми справами заслужили довіру суспільства. Це — наша альтернатива владі, старій політиці та старим політикам, які багато обіцяли впродовж двадцяти років, але нічого не зробили. Настав час дати дорогу новому поколінню!» — сказала пані Королевська.

Неординарний підхід до відбору кандидатів у депутати пройшов обговорення на політраді партії і був, за словами лідерки, одностайно схвалений партійцями.

Королевська зауважила, що шлях в український парламент лежить «крізь терни до зірок». «Достойні люди, патріоти, як правило, туди не потрапляють. А ті, хто туди пройшов, борються не за місце України у світі, а своє місце в Україні, — констатує голова. — В українській політиці побутує принцип: «борги віддають лише боягузи». Тому, вичерпавши кредит довіри, політики «всім все пробачають» і дають народу нові обіцянки. «Наше завдання — показати, що народні депутати вміють повертати кредит довіри, — каже Наталія Королівська. — Багато хто з нашої команди пройшов великий шлях у бізнесі і знає, що взяти кредит і не повернути — означає втратити все».

Народна депутатка закликала народ підвести риску під минулим, припинити жити у стані постійної політичної війни, популізму та брехні.

Для партії «Україна — Вперед!» вибори–2012 — перші, це велика відповідальність, визнає пані Наталія. «Тому ми беремо на себе тільки ті зобов’язання, які ми справді можемо виконати, тому підбиратимемо людей, які реально зможуть працювати на країну».

Королевська визнає, що новачкам буде не просто пробитися, бо «стара гвардія» не налаштована звільняти місця під політичним сонцем. Але амбітний політик вірить, що нові люди доведуть: в Україні можна жити інакше.

«Ми не сприймаємо кулуарного розподілу квот на представництво в майбутньому парламенті і узурпацію окремими партіями монопольного права говорити від імені опозиції, — заявила Королевська. — Ми виступаємо за якісне оновлення політики і готові бути майданчиком для залучення в політичний процес активних, небайдужих громадян України, які справами довели свою готовність до рішучих дій».

За словами голови партії «Україна — Вперед!», основні напрями участі громадянського суспільства у політичному процесі полягають у народному контролі за діяльністю влади та партій, народному списку депутатів, врахуванні народних пропозицій щодо реформ і спільному протистоянні фальсифікаціям на виборах.

Наталія Королевська наголосила: потрібно терміново зупинити знущання та експерименти над громадянами, які під виглядом реформ уже два роки поспіль проводить нинішня влада. Політична діячка нагадала, що після звіту уряду про виконання бюджету–2011 вона закликала лідерів опозиційних фракцій у парламенті зібрати необхідні 150 підписів для розгляду питання про відставку Кабміну.

ЯК СТАТИ КАНДИДАТОМ У ДЕПУТАТИ

За словами першого заступника голови партії «України — Вперед!» Євгена Суслова, увійти до Народного списку зможе кожен, хто вірить у себе та в майбутнє України, у кого є своє бачення розвитку країни, окремого регіону або галузі економіки. Щоб стати учасником Народного списку, потрібно до 19 червня заповнити анкету на сайті www.spisok.ukraina–vpered.com.

Після розгляду в партії кандидатура буде винесена на всенародне обговорення, яке триватиме з 20 червня по 27 липня. Голосувати за кандидатів із Народного списку, які сподобалися, зможе кожен громадянин України — і на офіційному сайті Народного списку, й у вуличних пунктах для голосування «по всій країні», повідомив Євген Суслов.

У разі перемоги в рейтинговому голосуванні учасник списку стане кандидатом у народні депутати від партії «Україна — Вперед!».