У бій ідуть лише молоді

У бій ідуть лише молоді

Слідом за жіночим чемпіонатом Європи зі спортивної гімнастики, який кілька тижнів тому завершився в Бельгії, чоловіки у французькому місті Монпельє готуються до боротьби за сім комплектів континентальних нагород. Учора пізно ввечері пройшла кваліфікація, яка визначила учасників фіналів: командного, що відбудеться в суботу, та «малих», де розіграють медалі на шести окремих снарядах.

Повітря свободи

Повітря свободи

Цей тиждень у Старому Світі ознаменувався одразу кількома континентальними першостями. Ковтнути свіжого повітря захотілося й стрільцям із лука. Щоправда, на відміну від «стендовиків», «робін гуди» поїхали не на південь, а на північ Європи — до Амстердама.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Катерина Лагно: Програємо через втому, неуважність або поганий настрій

Катерина Лагно: Програємо через втому, неуважність або поганий настрій

Україна здавна славиться своїм інтелектуальним потенціалом, проте «світлим головам» не завжди вдається розквітнути саме на Батьківщині — не може (чи не хоче) наша держава займатися «шліфовкою алмазів». Тож і доводиться з сумом спостерігати, як наші співвітчизники в пошуках кращої долі змінюють громадянство. Шахи, де за останні роки Україна втратила двох потужних молодих зірок — Ганну Музичук та Сергія Карякіна — яскраве цьому підтвердження. Водночас уже згаданого «мозкового» потенціалу достатньо, аби і з такими втратами не пасти задніх у світових шахах.

Катерина Лагно — локомотив, який тягне за собою українські жіночі шахи, незважаючи на різні перепони. Попри те, що уродженка Львова, яка довгий час жила на Донбасі, нині мешкає у Франції, вона надалi виступає за нашу державу, хоча головною причиною такого рішення називає зовсім не патріотизм.

Всі статті рубрики