Куди мчить птиця–тройка?

Куди мчить птиця–тройка?

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У своїх антиісторичних книжках «Міфи про Росію» професор ІМВ, депутат Держ­думи РФ В. Мединський намагається показати її як ідеал «русского міра».

Усупереч історикам (у тому числі й російським) вiн пише, що Росія нікого не завойовувала. «При розширенні Московського царства на схід тамтешні народи, як правило, добровільно входили до складу Росії». Навіть монархічний історик М. Карамзін стверджує, що Іван ІV завойовував народи: «Докази справ жахливих лежали в книгосховищах, а народ протягом віків бачив Казань, Астрахань, Сибір як живі монументи царя–завойовника».

Покидай Абай

Покидай Абай

Невеликий табір опозиційних Путіну росіян, що три дні тримався у Москві, вчора о 6–й ранку знесла поліція. Припис про демонтаж містечка видав напередодні Басманний суд Москви, який начебто «пішов назустріч» звичайним городянам, котрі поскаржилися до суду на бруд у таборі незгодних та «порушення ними громадського порядку». Нагадаємо, табір розташували неподалік пам’ятника казахському поету Абаю, тож у народі акцію прозвали «Окупуй Абай» (за аналогією з «Окупуй Уолл–стріт»). Як передає Бі–Бі–Сі, посилаючись на одного з організаторів протесту Іллю Яшина, попередньої ночі в наметовому містечку перебували близько ста «протестантів».

Мерколланд

Мерколланд

Через лічені години після позавчорашньої інавгурації новий французький президент вирушив на зустріч з Ангелою Меркель. Франсуа Олланд прилетів із запізненням на годину, бо його літак Falcon 7x у повітрі вдарила блискавка. Довелося повертатися до Парижа і пересідати в інший, повідомляє «Євроньюз». Під час передвиборчої кампанії, нагадаємо, Меркель підтримувала Ніколя Саркозі, Олланд же критикував Берлін за політику жорсткої економії та обіцяв домогтися перегляду європейського бюджетного пакту. У Берліні сторони домовилися до офіційного червневого саміту ЄС підготувати спільні пропозиції щодо шляхів економічного зростання. А обговорити їх пропонується на неформальному саміті 23 травня, повідомив президент Франції на спільній прес–конференції з канцлером ФРН після закінчення переговорів.

Голосуй, народе! Полiтики стомилися

Голосуй, народе! Полiтики стомилися

В охопленій кризою Греції позавчора провалилась остання спроба формування уряду. Впродовж дев’яти днів після дострокових виборів шостого травня лідери парламентських партій так і не спромоглися досягти угоди про створення правлячої коаліції та уряду. Це при тому, що останні три дні на «переговорах останнього шансу» головував особисто президент Греції Карлос Папульяс. Вiн за­пропонував створити уряд з технократів, але і ця пропозиція не знайшла підтримки. Ліві партії заявили, що за жодних умов не приєднаються до коаліції, яка підтримує непопулярні заходи економії в обмін на фінансову допомогу від ЄС та МВФ. Як наслідок, грекiв удруге запросять на дострокові парламентські вибори. Як очікується, вони пройдуть 17 червня. Доти Грецією керуватиме перехідний уряд.

«Солідарність» імені Леніна

«Солідарність» імені Леніна

На браму славетної «Сточні Гданськ» (Гданського суднобудівного заводу), де зародилася легендарна польська незалежна профспілка «Солідарність», повернувся старий напис комуністичних часів — «імені Леніна». Інформагенція ПАП повідомляє, що акцію відтворення старого вигляду воріт заводу, на яких робітники–страйкарі 1980 року вивісили плакати з переліком вимог до тодішнього комуністичного уряду, було проведено опівночі у неділю, а вже на ранок мешканці Гданська з подивом роздивлялися «нову стару» браму. «Нічну операцію» санкцiонував мер Гданська Павел Адамович, представник правлячої у країні партії «Громадянська платформа». На воротах заводу відновлено інші «елементи оформлення»: напис «Пролетарії всіх підприємств, єднайтеся», «Дякуємо за хорошу працю» та металевий Орден прапору праці.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики