«Вибір» із барлогу

15.05.2012

Колишній глава адміністрації Кучми, «князь тьми і темників» періоду до Помаранчевої революції, Віктор Медведчук вийшов із барлогу й дедалі відчутніше «мітить територію» у великій українській політиці. Після не надто виразних рекламних матеріалів своєї ГО «Український вибір» екс–глава СДПУ(о) розміщує на білбордах уже власне обличчя. А в іміджевих інтерв’ю — майже підтверджує кулуарну версію: Кремль ставить на нього, Медведчука, як на куратора проекту «Повернення Тимошенко до керівництва Україною».

Колишній юридичний консультант Юлії Володимирівни часів укладання «широкої коаліції» з «Регіонами», тепер Віктор Володимирович фактично підтверджує передвиборчі тези лідери БЮТ. В інтерв’ю львівському телеканалу ЗІК Медведчук звинуватив Віктора Ющенка в тому, що він допоміг стати Президентом Віктору Януковичу. «Ідея «проти всіх» — це ідея Віктора Андрійовича. І я б хотів, щоб громадяни в першу чергу Західної і Центральної України пам’ятали про це», — недвозначно заявляє Медведчук. ВВМ, по суті, знову воює з Ющенком, обираючи між ним і Тимошенко останню. Причому Медведчук згадує правові й моральні колізії не лише часів «противсіхства»–2010, а ще й того періоду, коли Ющенко був головою НБУ та «Прем’єром у Кучми», роблячи нібито незаконні видатки з бюджету.

Не згадує Медведчук лише 2004 рік, коли Ющенко здобув розгромну перемогу над ним самим, Кучмою та Януковичем. «Сьогодні головний канцелярист Кучми намагається оцінити ситуацію з точки зору критиків Януковича. Можливо, сподівається, що українці забули, що саме Медведчук робив усе можливе, аби Віктор Янукович став Президентом у 2004 році? Забули історії із [транзитним] сервером, масовими фальсифікаціями результатів голосування, побиттям людей під ЦВК?» — ідеться у заяві прес–служби Віктора Ющенка.