Ще не висохло «болото»?

Ще не висохло «болото»?

Навіть День Перемоги, розпіарений усіма засобами масової інформації й тисячами «георгіївських стрічок», які почали роздавати ще на початку квітня, у Росії цього року — не головне з травневих свят. Головна подія відбудеться 7 травня в Москві, де складатиме присягу президента наразі ще прем’єр–міністр Володимир Путін. Церемонію інавгурації Його Величності ВВП у прямому ефірі демонструватимуть одразу шість російських телеканалів (Дмитра Медведєва чотири роки тому вшанували такою увагою лише три) — «Пєрвий» «Россія 1», «ТВ Центр», НТВ, «Пятий канал» і «Россія 24». При цьому самою лише церемонією увага телевізійників до нового глави держави не обмежиться — транслюватимуть також фільми на кшталт «Я, Путін. Портрет», ток–шоу з обговоренням експертами цієї величної події в житті Росії тощо.

Рік російської міфології

Рік російської міфології

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

3 травня 1783 року імператриця Катерина ІІ видала закон, який, обґрунтовуючи необхідність навести лад в одержанні податків з населення, прикріпляв селян Київської, Чернігівської та Новгород–Сіверської губерній до тих земель і власників, за якими вони були записані по останній ревізії, й забороняв переходити на нове місце. Фактично в Україні запроваджувалося кріпацтво.

Бої за емірат

Бої за емірат

У стабільно нестабільній російській республіці Дагестан майже щоденні вибухи вже давно нікого не дивують. Проте теракти, скоєні увечері минулого четверга, вразили своїми масштабами навіть звичних до всього дагестанців. Від двох вибухів у столиці республіки, Махачкалі, загинуло щонайменше 13 людей і понад 120 отримали поранення. Як повідомляє агенція «Інтерфакс», 15 поранених перебувають у дуже тяжкому стані.

585 днів навколо світу

585 днів навколо світу

У Князівстві Монако вчора урочисто зустрічали унікальний корабель «Сонячна планета», який працює на сонячних батареях. Обігнувши всю планету, судно, повна офіційна назва якого — MS Turanor PlanetSolar, повернулося в порт Монте–Карло, звідки 27 вересня 2010 року вийшло в навколосвітнє плавання.

І там не вірять владі

І там не вірять владі

Мешканці Великої Британії позавчора обирали місцеву владу (за традицією, голосування завжди відбувається по четвергах). В Англії вибори відбувалися у 128 муніципалітетах, у Шотландії — в 32, в Уельсі — у 21. Як свідчать оприлюднені вчора попередні результати виборів, Консервативна та Ліберал–демократична партії, що разом утворюють правлячу коаліцію, значно поступилися опозиційній Лейбористській партії. Явка на виборах була низькою, що, на думку аналітиків, також є свідченням недовіри населення до чинної влади. Як зазначає Бі–Бі–Сі, результати цих виборів матимуть безпосередній вплив на британську політику на загальнонаціональному рівні. Передусім вони сповнили оптимізмом лейбористів, які програли попередні вибори до парламенту. А після нинішньої перемоги на муніципальних ви­борах мають великі шанси перемогти і на парламентських.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Володимир загальмував «Петра»

Володимир загальмував «Петра»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Плавуча бурова платформа «Петро Годованець», яка, за твердженням влади, допоможе нашій державі збільшити видобуток власного «блакитного палива» і зменшити залежність від дорогого російського газу, «спіткнулася» за крок від України. У турецькому порті Гіресун поблизу Трабзона наприкінці квітня завершилися випробування технологічного обладнання й підготовка до відправки «Петра Годованця» в українські територіальні води. Аж раптом на шляху бурової несподівано постала нова перешкода — завадити її переходу до України спробувала Росія.

Всі статті рубрики