Битва за нафту

Битва за нафту

Між Суданом та Південним Суданом, який нещодавно відділився від північної частини і став незалежною країною, може спалахнути війна. Як повідомляє Бі–Бі–Сі, у спірному районі на кордоні між двома державами посилюється збройний конфлікт. Судан стверджує, що лише відповів на удар iз півдня — ще минулого місяця війська Південного Судану окупували прикордонну територію Південний Кардофан, яку дві країни наразі не можуть поділити. І не дивно, адже цей регіон є багатим на нафту. Після розпаду єдиної країни на дві окремі 80 відсотків нафтових родовищ дісталося Південному Судану. Тепер він хоче здобути і решту, що завдасть великих збитків економіці північного Судану.

За одного бельгійця дюжину болгар дають

За одного бельгійця дюжину болгар дають

Одна година праці в країнах Європейського Союзу в середньому коштує 22,80 євро, повідомляє «Німецька хвиля» з посиланням на оприлюднений 24 квітня звіт Федерального статистичного відомства Німеччини у Вісбадені. Утім різниця між відповідними показниками в різних країнах, що входять до ЄС, інколи дуже суттєва.

Пристрасть до страйку

Пристрасть до страйку

Найбільшою пристрастю італійців, виявляється, є не піца, спагеті чи футбол, а страйки. У середньому кожні шість годин в Італії відбувається якийсь страйк. Таку розвагу мешканці Апеннінського півострова полюбляли й раніше, але тепер, коли профспілки борються проти планів уряду скоротити виплати й урізати права найманих працівників, кількість страйків стрімко зросла. Протестують передусім проти ліквідації урядом так званого «параграфу 18», яким роботодавцям заборонено звільняти працівників без поважної причини. Минулої неділі страйкували працівники залізниці, тиждень тому — громадського транспорту Рима. Тоді навіть ті автобуси, що таки виїхали на вулиці, страйкували так званим «методом дикого кота», тобто їздили іншими маршрутами, щоб збити пасажирів з пантелику.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики