Між правами та репресією

Між правами та репресією

У Києві на базі Національного університету ім. Тараса Шевченка вже вп’яте відбулась міжнародна конференція «Захист демократичних цінностей і дотримання прав людини у діяльності спецслужб», організована СБУ, Національним інститутом стратегічних досліджень, Женевським центром демократичного контролю над Збройними силами, Офісу зв’язку НАТО в Україні тощо. Вручаючи нагороди за кращі роботи студентам і курсантам п’яти українських вишів, вітчизняні керівники спецслужб та їхні партнери з Євроатлантичного альянсу посміхалися, утім за «круглим столом» були й вельми відверті натяки щодо ситуації в Україні з правами людини, що склалася в останні роки.

Жодної дати без піару

Жодної дати без піару

Передвиборча кампанія ще не стартувала, а потенційні кандидати, які планують балотуватися в народні депутати по мажоритарних округах, намагаються усіляко задобрити електорат на конкретній території. Чимало депутатів від більшості на Великдень масово роздавали людям паски. Тож варто припустити, що й на травневі свята подібні «гречкосії» одними вітальними листівками у поштових скриньках не обмежаться. Так, у Балаклейському районі Харківщини паски роздавав депутат облради, брат «губернатора» Дмитро Добкін. Ще й прикрасив упаковку для великоднього хліба власним портретом!

Задній хід прокуратури

Задній хід прокуратури

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Понад сім років триває справа екс–голови Петриківської райдержадміністрації Петра Лісного за звинуваченням у хабарництві (про що «УМ» писала неодноразово). Місцеві мешканці одразу розцінили справу як політичну помсту. Адже Лісного призначили відразу після інавгурації Віктора Ющенка, а сам Петро Гнатович намагався втілити ідеали Майдану. Критикував не зовсім правоохоронну діяльність міліції тощо.

Капітан «Канабіс»

Капітан «Канабіс»

Спершу в Лубнах спіймали на гарячому старшого сержанта міліції, помічника оперуповноваженого сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків лінійного відділу на станції Гребінка. Як з’ясувалося, він прибув у сусіднє місто, щоб продати «клієнту» канабіс. На місці оборудки у горе–міліціонера вилучили отримані за специфічний товар гроші — 2800 гривень. При цьому вже перші слідчі дії привели правоохоронців до безпосереднього керівника наркоділка в погонах — начальника згаданого сектору БНОН, капітана міліції.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики