Жодної дати без піару

26.04.2012
Жодної дати без піару

Та сама табличка «регіонала» у парку імені Володимира Правика. (Фото автора.)

Передвиборча кампанія ще не стартувала, а потенційні кандидати, які планують балотуватися в народні депутати по мажоритарних округах, намагаються усіляко задобрити електорат на конкретній території. Чимало депутатів від більшості на Великдень масово роздавали людям паски. Тож варто припустити, що й на травневі свята подібні «гречкосії» одними вітальними листівками у поштових скриньках не обмежаться. Так, у Балаклейському районі Харківщини паски роздавав депутат облради, брат «губернатора» Дмитро Добкін. Ще й прикрасив упаковку для великоднього хліба власним портретом!

Так само роздавав паски пенсіонерам Ленінського району Луганська депутат міськради від Компартії Володимир Медяник, який, щоправда, свiй портрет на паски не наліпив. Представник політичної сили, яка десятиліттями заперечувала існування Бога, поклав до подарункового набору, окрім паски, ще й один рушник. Місцеві пенсіонери через такі щедроти обранця утворили неймовірну тисняву, що засвідчує у відповідному відео місцевий блогер. Пан Медяник також відомий як власник розкішного «Бентлі», який пролетаріату і не снився.

Але в питаннях передвиборчого піару наразі усіх «переплюнув» чинний нардеп від ПР Петро Мельник, який паралельно і, звісно ж, на громадських засадах очолює єдину в країні Податкову академію в Ірпені, що під Києвом. Паски та вітальні листівки (на звороті церковний календар) від пана Мельника на Приірпінні роздавали масово, чому був свідком і автор. Та не пасками єдиними піариться пан Мельник. Напередодні 26–ї річниці аварії на ЧАЕС «регіонал» поставив у парку імені Володимира Правика, що у центрі Ірпеня, дивну табличку з написом: «Охороняється народним депутатом Мельником П. В.».

Зауважимо, що парк створено ще за часів УРСР, а погруддя ліквідатора аварії на ЧАЕС, Героя Радянського Союзу Володимира Правика, який одним iз перших прибув на пожежу четвертого енергоблоку і загинув, відкрито в Ірпені ще у жовтні 1988 року. Отже, цей парк охороняється навіть не місцевою владою, а державою. А щодо пана Мельника, то місцеві мешканці жартують, що його «із рушницею, крокуючого по периметру, тут ніхто не бачив».

«Краще було б, якби пан Мельник охороняв ті соснові парки і сквери, які його команда «дерибанила і дерибанить упродовж років під забудову, — зазначив у коментарі «УМ» місцевий громадський активіст, голова ГО «Народна воля» Віктор Бархоленко. — Адже земельну комісію міськради Ірпеня очолює Олена Мельник — рідна сестра «регіонала», його син Максим є заступником мера, секретарем міськради є колишній податківець, вихованець ректора. Навіть племінниця нардепа — Тетяна Мацелик потрапила в депутати Ірпеня і очолює регламентну комісію. З подачі цього клану вирубуються одні парки, а на місці інших з’являються такі комічні таблички».

Скандальний «регіонал» Мельник відомий ще й тим, що місяць тому, під час виборів мера Обухова, намагався силою винести з дільниці під час підрахунку голосів народного депутата Ірину Геращенко. Троянди, якими наступного дня хамовитий депутат намагався загладити неджентльменську поведінку, пані Ірина не взяла. Днями ж прокуратура Київської області не знайшла ознак злочину в поведінці нардепа Мельника. У відповіді на депутатський запит Геращенко щодо застосування до неї сили прокурор Київщини Михайло Витязь зазначив, що «питання дисципліни та дотримання норм депутатської етики відносяться до предмету відання Комітету з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності ВР».

  • «Термінатор» згадав усе

    Через тиждень після свого призначення на посаду Генерального прокурора Юрій Луценко відвідав камеру №158 у Лук’янівському СІЗО (площею у дев’ять метрів квадратних), в якій він «відсидів» майже півтора року в часи режиму Януковича. >>

  • Кримінальний талант

    Чотири роки тому 18-річний Артур Самарін виїхав з України до Америки за програмою «Робота та подорож». У рідний Херсон хлопець повертатися не планував, тому склав свій хитромудрий план втілення в життя своєї «американської мрії». >>

  • Шанс для невинних

    Законопроект «Про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України щодо забезпечення засудженим за особливо тяжкі злочини права на правосудний вирок» уже давно готовий до другого читання у сесійній залі Верховної Ради України. Але вже кілька місяців у народних обранців руки не доходять до того, щоб поставити його на вирішальне голосування. Незважаючи на те, що Європейський суд з прав людини послідовно виносить рішення не на користь держави Україна, за які, до того ж, розплачуються не судді, а ми, платники податків. >>

  • «Хорте», тримайся!

    Суддя Ірина Курбатова більше двох годин читала текст вироку активісту Юрію Павленку (на прізвисько «Хорт»). У результаті, за «організацію та участь у масових заворушеннях під Вінницькою ОДА 6 грудня 2014 року» майданівець Павленко отримав чотири роки й шість місяців позбавлення волі. Він також має компенсувати судові витрати — 10 тис. грн. >>