Ігри престолів

Ігри престолів

Володимир Путін — більше не король «Партіі жуліков і воров», як російська опозиція з легкої руки блогера Олексія Навального прозвала правлячу «Єдину Росію». Чинний прем’єр–міністр РФ, який 7 травня знову зійде на президентський трон, відмовився від створеної 2008 року спеціально для нього посади голови партії, запропонувавши «єдиноросам» призначити на «святе місце» Дмитра Медведєва. Нинішній президент, нагадаємо, після інавгурації Путіна займе і його крісло на чолі уряду (принаймні несподіванок у розвитку сценарію передачі влади не передбачається).

Екс–прем’єр уникнув тюрми

Екс–прем’єр уникнув тюрми

Суд Ісландії визнав екс–прем’єра країни Гейра Хаарде не винним у фінансовій кризі 2008 року, повідомляє «Євроньюз». Тоді Ісландія стала першою країною–банкрутом. Хаарде — перший і, наразі, останній політик, якого судили через економічну кризу. Його звинувачували у службовій недбалості. Проте суд визнав екс–главу уряду винним лише за одним із чотирьох пунктів обвинувачення. Йдеться про незначні порушення (у відповідальний момент Хаарде не скликав спеціального засідання уряду), що не караються ув’язненням.

Рік російської міфології

Рік російської міфології

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

«25 квітня (12–го за старим стилем) празнується Муромській іконі Божої матері, яку привіз із Києва благовірний князь Костянтин, аби хрестити племена ідоловірців — мурому», — сповіщає видання «Московія» з «Бібліотеки В. С. Черномирдіна». А тепер поміркуймо над цією нібито об’єктивною інформацією. Отже, йдеться про фінське плем’я мурому (це від нього походить великоруський фольклорний герой Ілля Муромець), яке жило на берегах Оки і жодного стосунку до високорозвиненої і вже давно хрещеної на той час — поч. ХІІ ст. — Київської Русі не мало. А «привіз із Києва» в перекладі з алегоричної мови російських істориків означає «поцупив». Так само, як це зробив свого часу Андрій Боголюбський, вкравши у жіночому монастирі Вишгорода (звідки 1155 р. утік до Володимира–на–Клязьмі) ікону Богородиці, яка згодом дістала назву Володимирської Божої матері.

Всі статті рубрики