Ми з тобою однієї крові

Ми з тобою однієї крові

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Ніщо так не поєднує людей, як батьківський край, рідна земля та дружні взаємовідносини. Може саме тому зустрічі Сумського земляцтва в Києві, яке налічує вже близько 900 сумчан, завжди проходять у теплій та щирій атмосфері. Нещодавно на чергову таку зустріч, що відбулася у приміщенні Київського національного університету дизайну та сучасних технологій, завітала поважна делегація на чолі з очільником Сумської області Юрієм Чмирем та головою облради Геннадієм Михайленком.

Віра проти стихії

Віра проти стихії

Для літньої маріупольчанки, що мешкає по вулиці Просторній у Приморському районі, Великоднє свято перетворилося на шок, проте без вищих сил тут явно не обійшлося. За словами очевидців, коли на другий день Великодніх свят пенсіонерка вийшла на вулицю погомоніти, через деякий час почула крик сусідів, які сповіщали про пожежу в її помешканні.

Музичні «гени» роду й народу

Музичні «гени» роду й народу

На Полтавщині, яка дала світові основоположника вітчизняної класичної музики, подвижника української справи Миколу Лисенка, влаштували безпрецедентне за масштабами і тривалістю відзначення 170–річчя з дня народження славетного земляка. Його іменини «гуляли» тут упродовж дев’ятнадцяти (!) днів, приурочивши до них музичний фестиваль «І струни Лисенка живії...». Розпочали його концертом художніх колективів, викладачів і студентів Полтавського музичного училища ім. М.Лисенка у переповненій залі Будинку культури села Гриньки Глобинського району, де народився майбутній класик. А потім до віншування «чарівника музики» долучилися практично всі провідні мистецькі колективи краю. Програму фестивалю наповнили виставами, концертами, конкурсами, творчими зустрічами. Зокрема, після кількарічної перерви обласний театр ляльок презентував новий сценічний варіант дитячої опери ювіляра «Коза–Дереза». Не менш очікуваною стала прем’єра «заглавної» для обласного музично–драматичного театру ім. М. Гоголя вистави «Наталка–Полтавка», що поєднала творчість двох земляків–корифеїв слова та музики — Котляревського і Лисенка.

Всі статті рубрики