Не Бібілов, так Тібілов

Не Бібілов, так Тібілов

У самопроголошеній Республіці Південна Осетія, яка була відірвана від Грузії внаслідок військової інтервенції Росії 2008 року, минулої неділі відбувся другий тур президентських ви­борів. А вже вчора центрвиборчком оголосив результати підрахунку 100% бюлетенів: новим главою республіки обрано колишнього керівника КДБ Південної Осетії Леоніда Тібілова. За нього віддали голоси понад 54% виборців, що прийшли на дільниці. Суперника Тібілова — омбудсмана Давида Санакоєва — підтримали 42,6% виборців. Голова південноосетинської ЦВК Белла Плієва повідомила, що явка на виборах становила понад 71%.

Вибори як прелюдія до чергової революції

Вибори як прелюдія до чергової революції

Минулої неділі в Єгипті сплив термін подачі документів на реєстрацію кандидатів на перших у цій країні вільних президентських виборах після повалення рік тому Хосні Мубарака. Нового главу держави єгиптяни обиратимуть 23–24 травня. Попередній список із 23 претендентів було оприлюднено вчора, остаточний оголосять наприкінці квітня. Бурю невдоволення в єгипетському суспільстві, яке нібито прагнуло «демократизуватися» (саме з такою метою проводили революцію), викликало те, що буквально в останні хвилини свою кандидатуру зареєстрував колишній глава служби розвідки Мубарака й один із його найближчих соратників Омар Сулейман.

«Другий» пішов

«Другий» пішов

Нинішній тиждень у Великій Британії присвячено пам’яті «Титаніка». Найвеличніший круїзний лайнер свого часу затонув у північній частині Атлантичного океану рівно сто років тому, в ніч із 14 на 15 квітня. У північноірландському Белфасті, на верфі якого корабель було збудовано, з понеділка стартував Фестиваль «Титаніка». По всій країні відбудуться концерти–реквієми, поминальні служби, виставки тощо. А позавчора з британського портового міста Саутгемптон вийшов у плавання круїзний лайнер «Балморал», який уже охрестили «Титаніком–2», хоч його пасажири й розраховують на щасливішу долю, ніж у їхніх попередників сторічної давності.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики